Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στο Βέλγιο για τη μεγάλη πρόκριση ο ΠΑΟΚ!

Με «προίκα» το πολύτιμο 1-0 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται απόψε (22:00, COSMOTE SPORT 2 HD) από τη βελγική Γάνδη στο Στάδιο Αρένα Ghelamco, με στόχο να γράψει ιστορία περνώντας στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

 

Το φάουλ-γκολ του Γιασμίν Κούρτιτς πριν από επτά βράδια στη Θεσσαλονίκη είναι αυτό που χωρίζει τις δύο ομάδες και μένει να δούμε αν είναι αρκετό για να χαρίσει μία πολύ σημαντική πρόκριση στους «ασπρόμαυρους».

Αισιοδοξία υπάρχει στην ελληνική ομάδα μετά τα συνεχόμενα επιτυχή αποτελέσματα το τελευταίο τρίμηνο, αλλά τα προβλήματα δε λείπουν. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα στερηθεί τις υπηρεσίες των τιμωρημένων Κούρτιτς και Αντρίγια Ζίβκοβιτς, του ασθενή Ελ Καντουρί αλλά και του μεγάλου άτυχου Γιάννη Μιχαηλίδη, του οποίου η επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους υπολογίζεται σε έξι μήνες μετά το σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η αποστολή του «Δικεφάλου» αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Λύρατζης, Τέιλορ, Κουλιεράκης, Μιχάι, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σίντκλεϊ, Τσαούσης, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Σοάρες, Ντόουγκλας, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Μιτρίτσα, Άκπομ, Τσόλακ, Κούτσιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό του ΠΑΟΚ θα βρεθούν περίπου 1000 φίλοι του, όλοι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας, που θα δώσουν το δικό τους «αγώνα» για να σπρώξουν την αγαπημένη τους ομάδα στην επόμενη φάση του Europa Conference League.

Οι «ασπρόμαυροι» κουβαλούν στις πλάτες τους σε αυτή την αναμέτρηση και όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας στις διασυλλογικές διοργανώσεις της γηραιάς ηπείρου. Θα επιδιώξουν έτσι να συγκεντρώσουν βαθμούς όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά και για να βελτιώσουν τη θέση της Ελλάδας στην κατάταξη της UEFA, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο καθώς θα δώσει το δικαίωμα στην πατρίδα μας να έχει περισσότερους συλλόγους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε από την UEFA ο 37χρονος Γερμανός Ντάνιελ Ζίμπερτ ο οποίος ανήκει στην κατηγορία Elite της UEFA. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Σέιντελ και Φόλτιν. 4ος ορίστηκε ο Γιομπλόνσκι.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ