Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Εθνική Ελλάδος: Εποχή Δημήτρη Ιτούδη στην Εθνική

Η Ε.Ο.Κ. ανακοίνωσε πριν απο λίγο την επισημοποίηση της συμφωνίας με τον Δημήτρη Ιτούδη και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας  για την θέση του προπονητή της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ με φόντο το Eurobasket 2022.

E.O.K. και Δημήτρης Ιτούδης ήρθαν σε συμφωνία έπειτα απο τις κρούσεις τις ομοσπονδίας για να αναλάβει ο Έλληνας τεχνικός το τιμόνι της ομάδας στο Eurobasket 2022. Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ θα αναλάβει την ομάδα στις διοργανώσεις (EuroBasket 2022, σε Μιλάνο και Βερολίνο) εκτός των προκριματικών.

Αναλυτικά:

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοινώνει ότι νέος Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ανδρών είναι ο Δημήτρης Ιτούδης. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης θέλει να ευχαριστήσει την ΤΣΣΚΑ και τον πρόεδρο κ. Βατούτιν προσωπικά για τη συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα, η οποία οδήγησε στην θετική ανταπόκριση του αιτήματος της Ομοσπονδίας“.

Λίγα μόλις λεπτά μετά την επισημοποίηση της πρόσληψής του από την Ομοσπονδία, ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για τον “γάμο” που προέκυψε, κάτι που όπως τόνισε ήθελε από τα βάθη της ψυχής του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Ιτούδης:

Θέλω να ευχαριστήσω τον Αντρέι Βατούτιν και ολόκληρο τον οργανισμό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που μου έδωσε το πράσινο φως και μου επέτρεψε να είμαι ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας της χώρας μου. Είναι μια πραγματικά μεγάλη, τεράστια τιμή. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Λιόλιο και τα υπόλοιπα μέλη της Ομοσπονδίας για το ενδιαφέρον και τις προσπάθειες που κατέβαλαν προκειμένου να με πάρουν σε αυτή τη θέση. Όπως είπα, όταν θέλεις κάτι με το βάθος της ψυχής σου, αυτό γίνεται πραγματικότητα, δημιουργείς τον κόσμο στον οποίο ζεις. Ξέρω ποιες είναι οι προσδοκίες. Οι Έλληνες είναι ένα περήφανο έθνος, αγαπούν το μπάσκετ, το οποίο τους έχει φέρει χαρές. Ξέρω επίσης τις υποχρεώσεις μας. Εύχομαι οι παίκτες να παραμείνουν υγιείς, ανυπομονώ να δουλέψουμε μαζί“.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ