Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Διπλό” ανάσα για την Λαμία στο Αγρίνιο!

“Διπλό” ανάσα για την Λαμία στο Αγρίνιο, που επικράτησε του Παναιτωλικού για την 1η αγωνιστική των πλέι άουτ.

Τα γκολ του Μανούσου και του Ελευθεριάδη ήταν αρκετά για να φύγει η Λαμία με το τρίποντο από το Αγρίνιο και την έδρα του Παναιτωλικού (1-2). Μετά την νίκη του Ατρομήτου απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, το “διπλό” ήταν μεγάλη ανάγκη για τους φιλοξενούμενους, ώστε να μην απομακρυνθούν από τον Ατρόμητο και να αυξήσουν την διαφορά από την “Ελαφρά Ταξιαρχία”.

Να σημειώσουμε πως το παιχνίδι στιγματίστηκε από τον σοκαριστικό τραυματισμό του Μαλή, με τις πρώτες πληροφορίες να δείχνουν πως κόπηκε ο αχίλλειος τένοντας του κεντρικού αμυντικού.

ΣΟΚ με τον Μαλή – Προβάδισμα με Μανούσο η Λαμία

Ως νευρικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το πρώτο 20λεπτο στο Αγρίνιο, με το ματς να μην έχει φάσεις, αλλά πολλές διακοπές και φάουλ. Η καταπληκτική πάσα του Λούκας στον Καραμάνο, έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον επιθετικό της Λαμίας, που έστειλε την μπάλα άουτ στο 24′. Η απάντηση του Παναιτωλικού ήρθε ένα λεπτό αργότερα, αλλά το πλασέ του Ντουάρτε είχε την ίδια κατάληξη. Οι προσπάθειες του Παναιτωλικού στο 27′ και στο 28′ με Φλόρες και Νταγκό αντίστοιχα δεν είχαν αποτέλεσμα, αλλά έδωσαν ένταση στο ματς.

Οι Αγρινιώτες βρέθηκαν ένα βήμα πριν το γκολ από το πείσμα του Καρέλη στο 29′, αλλά ο Σαράνοφ του είπε “όχι” με μια απίθανη επέμβαση. Λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους ο Γιάννης Αναστασίου, είδε τον Αλέξανδρο Μαλή να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο, μετά από έναν σοκαριστικό τραυματισμό. Η Λαμία, κράτησε μπάλα και στο 45′, μετά από μια φάση διαρκείας στην περιοχή των γηπεδούχων, έκανε το 0-1 με τον Μανούσο να σκοράρει παίρνοντας όλες τις κόντρες.

Ένα ημίχρονο που τα είχε όλα!

Ο Παναιτωλικός ανέβασε τον ρυθμό του στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, ψάχνοντας να βρει το γκολ που θα έφερνε το ματς στα ίσια, χωρίς όμως αξιοσημείωτη φάση. Η Λαμία έκανε δύο τα τέρματα της στο 59′, αλλά ο Ρόμανιτς που έδωσε την ασίστ στον Ελευθεριάδη ήταν προφανέστετα σε θέση offside και το γκολ ακυρώθηκε. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ως μοναδικό στόχο να κρατήσουν το προβάδισμα και το σχήμα μετατράπηκε σε 4-1-4-1 από τον Τζιανλούκα Φέστα.

Μετά την κάθετη που έλαβε ο Ελευθεριάδης στην περιοχή, ολομόναχος έκανε το 0-2 στο 77′ για την ομάδα του. Ο Ντουάρτε όμως απάντησε σύντομα και με ένα αριστουργηματικό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-2 στο 83′. Η αλλαγή του Τάιρον ήταν για λόγους τακτικής και με την είσοδο του Προβυδάκη το σύστημα έγινε 3-6-1, για να διατηρήσουν οι φιλοξενούμενοι το προβάδισμα. Κάτι που εν τέλει έγινε και η Λαμία κατέκτησε ένα σπουδαίο “διπλό”.

Ενδεκάδες

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μαλής (44′ Αποστολάκης), Λάρσον, Κορνέλιους, Περέιρα (70′ Αντούνες), Ντουάρτε, Μάρτενσον (70′ Μπαρμπόσα), Μεντόσα, Φλόρες, Ντάγκο (81′ Μόρσεϊ), Καρέλης (70′ Βέργος)

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Λούκας, Αντέτζο, Σαραμαντάς, Τζανδάρης, Μπανγκούρα (46′ Ελευθεριάδης), Μπεχαράνο, Μανούσος (63′ Τάιρον),(86′ Προβυδάκης), Ρόμανιτς (86′ Τζανετόπουλος), Καραμάνος (80′ Βέλλιος)

Διαιτητής: Γ. Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Βοηθοί: Χ. Κουλά (Ξάνθης) και Γ. Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας) με 4ο τον Α. Τσακαλίδη (Χαλκιδικής).VAR: Σ. Ζαμπαλάς (Ηπείρου) με AVAR τον Π. Σπυρόπουλο (Ανατολικής Αττικής).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ