Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Superleague Interwetten Play Out: Πράξη Πρώτη

Με την κανονική διάρκεια της Superleague Interwetten να αποτελεί ήδη μέρος της ιστορίας, οι ομάδες από την έβδομη μέχρι την δέκατη τέταρτη θέση μπαίνουν σήμερα (19/3) στη μάχη της παραμονής. Σε μία διοργάνωση που το διακύβευμα είναι η αποφυγή των τελευταίων δύο θέσεων. Η μεν δέκατη τέταρτη οδηγεί άμεσα σε υποβιβασμό, ενώ η δέκατη τρίτη σε μπαράζ με τον ηττημένο των δύο πρωταθλητών των δύο ομίλων της Superleague 2.

Αρχικά, είναι σημαντικό να τονίσουμε το ότι ευτυχώς δεν διαμορφώθηκε ο πίνακας της βαθμολογίας από εξωγενείς παράγοντες, αλλά κρίθηκε καθαρά “στο γήπεδο”. Ο, τι κέρδισαν (ή δεν κέρδισαν)  οι παίκτες με τον ιδρώτα τους και τα αποτελέσματά τους. Άρης και ΠΑΣ Γιάννινα πήραν πίσω τους βαθμούς που είχαν χάσει αρχικά και έτσι, τις ομάδες των Play Out με βάση την κατάταξή τους αποτελούν: ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, Βόλος, Ιωνικός, Ατρόμητος, ΠΑΣ Λαμία και Απόλλων Σμύρνης.

Παράλληλα, να θυμίσουμε ότι είναι ένας γύρος αγώνων, επομένως πάμε σε ένα τουρνουά 7 αγωνιστικών χωρίς εντός και εκτός έδρας αγώνες, με τις πρώτες τέσσερις ομάδες να έχουν πλεονέκτημα, ήτοι 4 αγώνες εντός και 3 εκτός ενώ το κάτω μισό ακολουθεί την αντίθετη πορεία.

Από την άλλη, είναι πασιφανές ότι σε αυτή την διοργάνωση υπάρχουν τρανταχτά φαβορί για τον υποβιβασμό, με τον Απόλλωνα να μην πείθει ότι μπορεί αλλά ούτε και αξίζει την παραμονή -έστω και μέσω των μπαράζ- ενώ και η Λαμία δύσκολα θα αποφύγει αυτή τη βάσανο των νοκ- άουτ αγώνων.

Η αυλαία της διοργάνωσης ανοίγει σήμερα στις τρεις (15:00) στο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης” στο Ηράκλειο Κρήτης με τον ΟΦΗ να υποδέχεται τον Ιωνικό σε ένα ματς όπου οι γηπεδούχοι θα κοιτάξουν πρώτα από όλα να ευχαριστήσουν τον κόσμο τους με όμορφο ποδόσφαιρο καθώς κανένα άγχος για βαθμολογική συγκομιδή δεν τους διατρέχει. Οι Νικαιώτες από την άλλη θα ήθελαν ένα ή και περισσότερους βαθμούς για να διασφαλίσουν και βαθμολογικά από νωρίς την παραμονή ώστε να αρχίσει ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς.

Στις 17:15 διεξάγεται ο αγώνας Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης στο Περιστέρι (στον μοναδικό αγώνα με ξένο διαιτητή, τον Πορτογάλο Correia), με τους μεν γηπεδούχους να επιδιώκουν τη νίκη τουλάχιστον για τη διασφάλιση του ήδη υπάρχοντος +5 από τη Λαμία ενώ οι φιλοξενούμενοι ίσως παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Την ίδια ώρα, στο Βόλο θα γίνεται ο αγώνας Βόλος – Αστέρας Τρίπολης στο ίσως πιο αδιάφορο παιγνίδι της αγωνιστικής.

Η αυλαία κλείνει στο Αγρίνιο, στις 19:30, όπου ο Παναιτωλικός φιλοξενεί τη Λαμία. Τα «καναρίνια» απαλλαγμένα από κάθε βαθμολογικό άγχος θα αντιμετωπίσουν τους Φθιώτες, οι οποίοι θα κυνηγήσουν το διπλό για να μείνουν μακριά από την τελευταία θέση και αν προκύψει απώλεια για τον ΟΦΗ, να μειώσουν τη διαφορά που τους χωρίζει από τη 12η θέση και τη σωτηρία.

Ελπίζουμε να δούμε όσο το δυνατόν καλύτερους αγώνες!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ