Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα

Τα πανηγύρια για τη μεγάλη και ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League τελείωσαν και όλοι τώρα στον ΠΑΟΚ στρέφουν την προσοχή τους στο αποψινό παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 2η αγωνιστική των play-offs της Super League 1 (19:30, COSMOTE SPORT 1 HD).

 

Με την ψυχολογία στα ύψη αλλά και την απαιτούμενη συγκέντρωση ο «Δικέφαλος του Βορρά» καλείται να συνεχίσει την προσπάθεια κατάληψης της δεύτερης θέσης στο ελληνικό πρωτάθλημα, που είναι πλέον ο ρεαλιστικός στόχος που έχει απομείνει.

Τα προβλήματα για τους «ασπρόμαυρους» δε λείπουν για άλλο ένα παιχνίδι, καθώς στον μεγάλο άτυχο Γιάννη Μιχαηλίδη προστέθηκε και ο Άνχελ Κρέσπο ο οποίος θα υποβληθεί σε μαγνητική για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος που αποκόμισε ως… ενθύμιο από την αναμέτρηση με τη Γάνδη. Οι δύο αυτές απουσίες παικτών στις θέσεις των στόπερ ανάγκασαν τον Ραζβάν Λουτσέσκου να επαναφέρει στο προσκήνιο τον Φερνάντο Βαρέλα για να υπάρχει ένας ακόμη διαθέσιμος κεντρικός αμυντικός.

Αποστολή δεν ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ οπότε πλην των δύο παραπάνω ποδοσφαιριστών όλοι οι υπόλοιποι που αποτελούν το ρόστερ της ομάδας θεωρούνται υποψήφιοι να αγωνιστούν.

Να σημειωθεί ότι η αποψινή αναμέτρηση ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι η 5η κατά σειρά τη φετινή σεζόν, καθώς έχουν προηγηθεί άλλες δύο για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και το ζευγάρι των αγώνων του Κυπέλλου. Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει για τα καλά τον αέρα της γηπεδούχου ΑΕΚ καθώς σε αυτά τα 4 παιχνίδια έχει απολογισμό 2 νίκες και 2 ισοπαλίες, ενώ πανηγύρισε και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου κόντρα στην «Ένωση» πριν από μερικές εβδομάδες. Αν υπολογίσουμε και συνολικά τα μεταξύ τους αποτελέσματα την τελευταία τετραετία θα καταλάβουμε ότι η ομάδα του Λουτσέσκου έχει σαφές ψυχολογικό πλεονέκτημα εις βάρος εκείνης του Σωκράτη Οφρυδόπουλου.

Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε από την ΚΕΔ ο Γιόργκεν Μπούρχαντ που θα έχει βοηθούς του τους Πολυχρόνη Κωσταρά και Αντώνιο Σινιοράκη ενώ 4ος θα είναι ο Κωνσταντίνος Τσετσίλας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ