Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Της «Τσ(ο)αλάκωσε τις ελπίδες για τη 2η θέση

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν όσοι παρακολούθησαν το ντέρμπι των δύο Δικεφάλων, καθώς εκείνος του Βορρά επικράτησε με 0-1 στο ΟΑΚΑ για την 2η αγωνιστική των play offs της Super League, συνεχίζοντας την εξαιρετική παράδοση της τελευταίας τετραετίας, μένοντας αήττητος για ενδέκατο συνεχόμενο παιχνίδι στην έδρα της αντιπάλου του.

 

Με πολλές αλλαγές σε πρόσωπα και σχήμα παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου, καθώς στην αρχική ενδεκάδα επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1, εμφανώς πιο επιθετικό από το συνηθισμένο 4-3-2-1. Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του Φερνάντο Βαρέλα ως βασικού δίπλα στον Ίνγκασον, όπως επίσης και η χρησιμοποίηση της τριάδας Ζαμπά-Μιτρίτσα-Ζίβκοβιτς πίσω από τον προωθημένο Τσόλακ.

Γεμάτο ένταση και πάθος που αρμόζουν σε ένα ντέρμπι το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτό και επιθετικό ποδόσφαιρο, χωρίς όμως να δημιουργούν τις κλασικές ευκαιρίες. Σε ένα αρκετά ισορροπημένο πρώτο 45λεπτο, οι μόνες αξιόλογες στιγμές ήταν μία για κάθε αντίπαλο. Για τους γηπεδούχους ο Άμραμπατ επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Πασχαλάκη στο 34’ από μακριά με τον διεθνή Έλληνα τερματοφύλακα να μπλοκάρει την μπάλα. Την ίδια κατάληξη είχε 9 λεπτά αργότερα παρόμοια προσπάθεια του Ζαμπά στην απέναντι εστία, καθώς ο Στάνκοβιτς αντέδρασε σωστά και κράτησε την εστία του ανέπαφη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ από πλευράς ΠΑΟΚ, όταν στο 50’ σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Μιτρίτσα βρήκε με πολύ όμορφη κάθετη τον Τσόλακ ο οποίος πλάσαρε ψύχραιμα και εύστοχα τον Στάνκοβιτς ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν και δεύτερη μεγάλη ευκαιρία στο 63’ με τον Τσιγγάρα να μετά από πάσα του Ζίβκοβιτς να βρίσκεται απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα ο οποίος όμως σταμάτησε την τελική του προσπάθεια. Η ΑΕΚ επιχειρούσε διαρκώς να σπάσει την άμυνα των Θεσσαλονικέων από τα άκρα χωρίς όμως αποτέλεσμα και μη μπορώντας να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο. Η μόνη καλή στιγμή για τους παίκτες το Σωκράτη Οφρυδόπουλου ήρθε στο 87’ όταν ο Σιμάνσκι με κοντινό τακουνάκι έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε τα τελευταία λεπτά με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση παίρνοντας τελικά αυτό που ήθελε, καθώς το τελικό 0-1 τον έφερε 2 βαθμούς πιο κοντά στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι πια στους 10 βαθμούς. Παράλληλα ο «Δικέφαλος του Βορρά» καπάρωσε ουσιαστικά τη δεύτερη (τουλάχιστον) θέση, αφού η απόσταση του από την τρίτη ΑΕΚ αυξήθηκε στους 12 βαθμούς.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μισελέν (85′ Ρότα), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί, Κριχόβιακ, Χατζισαφί (72′ Σιμάνσκι), Άμραμπατ, Τσούμπερ (85′ Ανσαριφάρντ), Μάνταλος (56′ Γκαρσία), Αραούχο. Αναπληρωματικοί: Τσιντώτας, Ρότα, Βράνιες, Σιμάνσκι, Φράνσον, Σάχοβ, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Τάνκοβιτς.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σίντκλει, Βαρέλα, Ίνγκασον, Λύρατζης, Κούρτιτς, Τσιγγάρας, Ζαμπά (76′ Τέιλορ), Α.Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (85′ Άκπομ), Μiτρίτσα (67′ Μπίσεσβαρ). Αναπληρωματικοί: Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Σάστρε, Βιεϊρίνια, Τέιλορ, Σοάρες, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Άκπομ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ