Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο στόχαστρο της Λάτσιο ο Κυριακόπουλος

Συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις στην Ιταλία ο Γιώργος Κυριακόπουλος. Οι εμφανίσεις αυτές είναι που τον έχουν φέρει στο στόχαστρο πολλών ομάδων. Μεταξύ αυτών, η Λάτσιο, που μοιάζει να τον κοιτάει και πιο ζεστά απ’ όλες.

Ο Έλληνας αμυντικός αποτελεί βασικό γρανάζι στην πορεία που κάνει η Σασουόλο στο φετινό πρωτάθλημα. Οι «νεροβέρντι» τον είχαν αποκτήσει το 2019 από τον Αστέρα Τρίπολης έναντι ενός ποσού λίγο πιο χαμηλά από το 1 εκατομμύριο. Μια επιλογή που έως τώρα φαντάζει εξαιρετική, τόσο για την ομάδα όσο και για τον ποδοσφαιριστή.

Για την ακρίβεια, ο Κυριακόπουλος προσαρμόστηκε με το καλημέρα στις απαιτήσεις του ιταλικού πρωταθλήματος. Η φετινή σεζόν του 26χρονου είναι μακράν η καλύτερη. Κάτι που αποδεικνύεται και από τους αριθμούς. Έτσι, μετράει ήδη 25 συμμετοχές (23 στη Serie A) και ανήκει στις βασικές επιλογές του προπονητή του, Αλέσιο Ντιονίζι. Επιπρόσθετα, με πέντε ασίστ βρίσκεται στη δεύτερη θέση των αριστερών μπακ με τελικές πάσες. Μπροστά του μόνο ο Τεό Ερναντέζ, της Μίλαν.

Συνεπώς, η Σασουόλο βλέποντας αυτές τις εμφανίσεις, δεν άργησε να του προτείνει νέο συμβόλαιο πριν από ένα μήνα. Η διοίκηση της ομάδας θεώρησε πως ο παίχτης δεν θα αργήσει να προσελκύσει το ενδιαφέρον άλλων συλλόγων. Πράγματι δεν άργησε να επιβεβαιωθεί.

Συγκεκριμένα, η Λάτσιο ανεμένεται να κάνει σαρωτικές αλλαγές στην άμυνά της το καλοκαίρι. Τα συμβόλαια των Λουίς Φελίπε και Πάτρικ λήγουν, ενώ οι σχέσεις του Ατσέρμπι με τη διοίκηση του συλλόγου έχουν διαταραχθεί. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μαουρίτσιο Σάρι, έχει ξεχωρίσει τον Έλληνα αμυντικό για την ενίσχυση της ομάδας του.

Κατά συνέπεια, η διοίκηση των πρωτευουσιάνων καλείται να βρει τον τρόπο να αποκτήσει τον παίχτη. Ωστόσο, να ανφέρουμε πως κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολο. Αιτία είναι πως, η Σασουόλο δεν δείχνει διατεθειμένη να συζητήσει για την παραχώρηση του παίχτη με ποσό κάτων των 10 εκατομμυριών ευρώ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ