Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λύγισε στην παράταση η Σουηδία την Τσεχία

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Σουηδία κόντρα στην Τσεχία του Βατσλίκ στην παράταση με γκολ του Κουάισον στο 110′. Οι Σκανδιναβοί θα παίξουν τελικό μπαράζ με την Πολωνία την Τρίτη για μια θέση στο ερχόμενο Μουντιάλ.

Το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από καλό ποδόσφαιρο και γρήγορο ρυθμό. Στο 11′ οι Τσέχοι βρήκαν δίχτυα με τον Κούτστα όμως το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για επιθετικό φάουλ. Και οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους με τους Σουηδούς να γίνονται και αυτοί απειλητικοί κυρίως μέσω των Ισάκ, Κουλουσέφσκι και Φόρσμπεργκ.

Στο β’ μέρος ο ρυθμός έπεσε και δεν υπήρξαν μεγάλες στιγμές. Η Τσεχία παρόλα αυτά θα μπορούσε να κλέψει το ματς με τον Μίλαν Χάβελ, ο οποίος όμως αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Το ματς πήγε στην παράταση όπου η Σουηδία ήταν καλύτερη και στο 110′ μετά από ωραία συνεργασία των Ισάκ- Κουάισον ο τελευταίος νίκησε τον Βατσλίκ για το 1-0. Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το τέλος και οι Σουηδοί πάνε να παίξουν με την Πολωνία τελικό για μια θέση στα τελικά του Μουντιάλ του Κατάρ.

Οι συνθέσεις:

Σουηδία: Όλσεν, Ντάνιελσον, Νίλσον, Λίντελοφ, Όλσον (61′ Μπένγκστον), Κλάεσον (61΄Κουάισον), Όλσον (107′ Κάρλστορμ), Έκνταλ (72′ Σβάνμπεργκ), Φόρσμπεργκ (115′ Ελάνγκα), Ισάκ (115΄Χελάνγκερ), Κουλουσέφσκι

Τσεχία: Βατσλίκ, Χόλες, Μπράμπετς, Ζίμα, Γιάνκτο (76′ Μάτεχου), Σάντιλεκ (92′ Σίκορα), Μπάρακ (92′ Κρέιτσι), Σούτσεκ, Μάσοπουστ (76′ Χάβελ), Κούτστα (83′ Πέκχαρτ), Χλόζεκ (111΄Λινγκρ)

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ