Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ρουμανία-Ελλάδα: Το ντεμπούτο του Πογέτ και η… ενδεκάδα μυστήριο

Γράφει το “homeoffootball.gr

Το ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας θα πραγματοποιήσει ο νέος τεχνικός της ομάδας Γκουστάβο Πογιέτ, στο σημερινό εκτός έδρας παιχνίδι στο Βουκουρέστι κόντρα στη Ρουμανία (20:15, OPEN TV & Cosmote Sport 1HD).


 

Ο Ουρουγουανός είναι ο δεύτερος μη Ευρωπαίος προπονητής στην ιστορία της Εθνικής μας ομάδας, ενώ πρώτος ήταν ο Σέρχιο Μαρκαριάν, που πριν από επτά χρόνια τέτοια εποχή είχε αναλάβει για μόλις τρία παιχνίδια.

Ο Πογιέτ εργάστηκε στην Ελλάδα την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 ως προπονητής της ΑΕΚ. Είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει Εθνική ομάδα, έχοντας εργαστεί στις Μπράιτον (Αγγλία), Σάντερλαντ (Αγγλία), Μπέτις (Ισπανία), Σανγκάη Σενχούα (Κίνα), Μπορντό (Γαλλία) και Ουνιβερσιτάδ Κατόλικα (Χιλή), με την τελευταία έχει σηκώσει και ένα Σούπερ Καπ Χιλής.

Όσον αφορά τώρα την αρχική ενδεκάδα, ο 55χρονος θα παρατάξει την ομάδα με σύστημα 4-3-3, χωρίς όμως να γνωρίζουμε τους παίκτες που θα πάρουν φανέλα βασικού.

Για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν υπολογίζονται οι Μασούρας, Βρουσάι, όπως και ο τραυματίας Σταφυλίδης. Νέο πρόσωπο στη «γαλανόλευκη» είναι ο νεαρός χαφ της Κάλιαρι, Χρήστος Κουρφαλίδης.

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ