Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαυροβούνιο-Ελλάδα 1-0: Κακή η Εθνική πριν τα επίσημα ματς του Ιουνίου

Το δεύτερο φιλικό της Εθνικής Ελλάδας δεν είχε το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό της Παρασκευής στην Ρουμανία, αφού η ομάδα του Πογέτ γνώρισε αυτή την φορά την ήττα από το Μαυροβούνιο.

Με 1-0 κόντρα στο Μαυροβούνιο τελείωσε τα φιλικά του πριν τους επίσημους αγώνες του Ιουνίου η εθνική μας, κάνοντας μια κακή εμφάνιση καμίας σχέσης με τον αγώνα της Παρασκευής. Ο Ουρουγουανός τεχνικός στα δύο του μέχρι στιγμής ματς έχει βγάλει δύο διαφορετικά πρόσωπα. Σκόρερ του μοναδικού γκολ για το Μαυροβούνιο είναι ο Όσμαϊτς στο 61′.

Ντεμπούτο για τους γαλανόλευκους έκανε ο Λευτέρης Λύρατζης όπως επίσης επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα ο Μπακασέτας, ξεκίνησε ο Παυλίδης αντί του Γιακουμάκη αλλά ξεκίνησε και ο Δουβίκας σε μια διαφορετική θέση από αυτή που παίζει, στην θέση των εξτρέμ.

Το πρώτο δεκάλεπτο οι Έλληνες παίκτες μπήκαν μουδιασμένα με τους Μαυροβούνους να ήταν καλύτερη. Πρώτη φάση ανήκει στους γηπεδούχους με τον Όσμαϊτς να προσπαθεί να απειλήσει εκτός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά έξω από την εστία του Βλαχοδήμου στο 16′. Η Μαυροβούνοι ήταν καλύτεροι και συνέχισαν να απειλούν σε πρώτη φάση βγήκαν σε τετ α τετ αλλά ο Λύρατζης με εξαιρετική προβολή γλιτώνει τα χειρότερα στο 28′, σε δεύτερη φάση στο 30′ με εκτέλεση φάουλ του Γιόβετιτς ο Βλαχοδήμος ήταν σε ετοιμότητα διώχνοντας σε κόρνερ και σε τρίτη φάση από το κόρνερ που προήλθε, ο σκόρερ του γκολ έκανε ένα διαγώνιο σουτ βγάζοντας το εντυπωσιακά. Το πρώτο 45λεπτο τελείωσε 0-0 με τους Έλληνες να μην ήταν καλή και να μην καταφέρνουν να απειλήσουν.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πάνω κάτω η ίδια εικόνα μπορεί τα πρώτα δέκα λεπτά οι εθνική μας να μπήκε καλύτερα αλλά το γκολ το βρήκαν οι γηπεδούχοι με τον Όσμαιτς στο 59′ κατάφερε και πέρασε την άμυνα κάνοντας έτσι το τελικό 1-0. Ο Πογέτ προσπάθησε να ανατρέψει την εικόνα του παιχνιδιού κάνοντας πέντε αλλαγές αλλάζοντας και τον σχηματισμό του αλλά η μοναδική καλή ευκαιρία την έκαναν στις καθυστερήσεις με το πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Πέλκα αλλά η μπάλα πήγε λίγο άουτ. Από εκεί και πέρα τίποτα.

Η εθνική τελείωσε τις υποχρεώσεις της στα φιλικά με μια νίκη και μια ήττα και τώρα το καλοκαίρι πηγαίνει να παίξει τα πρώτα επίσημα ματς.

Ενδεκάδες:

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Μιγιάτοβιτς, Βέσοβιτς, Σάβιτς (62′ Σίπτσιτς), Βούγιασιτς, Τομάσεβιτς, Μάρουσιτς, Ράικοβιτς (92′ Ντρέσκοβιτς), Γιάνκοβιτς (82′ Γιάνγιτς), Οσμαϊτς (81′ Ράκονιατς), Ν. Κρστόβιτς (62′ Ντουράνοβιτς), Γιόβετιτς (46′ Εράκοβιτς).

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Λύρατζης (75’ Κουλούρης), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης (61’ Μάνταλος), Μπουχαλάκης (75’ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτα, Δουβίκας (61’ Χατζηγιοβάννης), Παυλίδης (61’ Γιακουμάκης), Πέλκας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ