Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ATP-Miami Open: Πλασματικός Σίνερ, “σκούπισε” τον φορμαρισμένο Κύργιο (Videos)

Εκπληκτικός ήταν για ακόμη μια φορά ο 20χρονος και νούμερο 11 της παγκόσμιας κατάταξης, Γιανίκ Σίνερ. Ο Ιταλός μετά τους Πάμπλο Καρένο Μπούστα και Εμίλ Ρουσουβουόρι (έσβησε ματς πόιντ και στους 2 αγώνες )  απέκλεισε και τον “δαιμόνιο” μέχρι το συγκεκριμένο ματς Νίκ Κύργιο , ο οποίος στις προηγούμενες αναμετρήσεις του είχε πετάξει εκτός κατά σειρά τους Αντριάν Μαναρινό , Αντρέι Ρούμπλεφ και Φάμπιο Φονίνι. Ο Ελληνοαυστραλός , νούμερο 102 της κατάταξης ATP , αν και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια ανάμεσα σε 2 αντιπάλους (καθώς πέρα από τον νεαρό αθλητή είχε απέναντι του και τον διαιτητή της αναμέτρησης , Κάρλος Μπερνάντες) έχασε με 2-0 από τον νεαρό συναθλητή του .

ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟ ΣΕΤ ΜΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΝ ΣΙΝΕΡ

 

Οι 2 τενίστες μπήκαν συγκεντρωμένοι στο πρώτο σετ , με τον καθένα να πραγματοποιεί με σχετική ευκολία το hold στο service του (χαρακτηριστικό είναι ότι και τα 4 break point , από 2 έκαστος σβήστηκαν αρκετά εύκολα και από τους δύο τους).

 

Ο αγώνας , με αυτόν τον τρόπο , έφτασε στο tie break. Εκεί άρχισαν οι εντάσεις με τους παρευρισκόμενους θεατές (πολλές φορές εριστικοί απέναντι στον Ελληνοαυστραλό) να απολαμβάνουν περισσότερο διαμαρτυρίες και εντάσεις μεταξύ Κύργιου και Μπερνάντες παρά τέννις. Συγκεκριμένα , έγιναν τα εξής στο tie break:

Έτσι , ο Ιταλός νεαρός αντισφαιριστής , κέρδισε ξεκούραστα το πρώτο σετ και έλαβε ένα “δώρο” για το δεύτερο από τον νευριασμένο , με τον διαιτητή , αντίπαλο του .

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΣΤΟ 2ο Ο ΚΥΡΓΙΟΣ , ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ Ο ΣΙΝΕΡ

Το πρώην wonderkid του τένις και νυν πρωταθλητής στα διπλά του Αυστραλιανού όπεν, προσπάθησε στο δεύτερο σετ να κάνει την ανατροπή αλλά ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του και το πλεονέκτημα που κατείχε ο Σίνερ από το πρώτο σετ λόγω του game penalty καθιστούσαν ήδη δύσκολο το έργο του . Στην εξίσωση μπήκε και ο κόσμος που προσπαθούσε διαρκώς να βοηθήσει τον νεαρό Ιταλό να κατακτήσει την νίκη απέναντι στον “μισητό” , για πολλούς , Νικ με τρόπο τέτοιο ώστε ο 26χρονος επαγγελματίας τενίστας έφυγε νευριασμένος από το court . Ο νεαρός Ιταλός που έχει κάνει δραματικά βήματα βελτίωσης τα τελευταία τρία χρόνια , στο 3-5 του δεύτερου σετ και με τον Κύργιο να σερβίρει για να παραμείνει στο παιχνίδι , πραγματοποίησε το μοναδικό “σπάσιμο” του service (στην πρώτη του ευκαιρία και αφού ο Κύργιος είχε δύο game point ) και καταχειροκροτούμενος από το αμερικανικό κοινό του Μαϊάμι απέσπασε από τον συναθλητή του το δεύτερο σετ και συνεπώς το παιχνίδι.

Οι δύο φορμαρισμένοι τενίστες δεν έδωσαν πολλές ευκαιρίες για break με τον Κύργιο να σβήνει 3 από τις 5 του Ιταλού και τον Ιταλό να μην αφήνει τον Νικ να πραγματοποιήσει break στον αγώνα σβήνοντας και τα 2 break point του .

 

 

Με την νίκη αυτή , το νούμερο 9 του ταμπλό (αφού Τζόκοβιτς και Ναδάλ δεν συμμετέχουν για διαφορετικούς λόγους στο τουρνουά ) πέρασε στα προημιτελικά του Miami Open , εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού του Φρανσίσκο Τσερούντουλο εναντίον του Φράνσις Τιαφόε.

Από την άλλη , ο Ελληνοαυστραλός τενίστας θα συνέχισε να αγωνίζεται στο Μαϊάμι αφού συμμετέχει και στα διπλά με τον παρτενέρ του και επίσης Ελληνοαυστραλό Θανάση Κοκκινάκη με τον οποίο αντιμετωπίζουν αργότερα μέσα στην μέρα το δίδυμο των Μ.Γκρανόλερ/Χ.Σεμπάλος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ