Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός: Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν

Ο Ολυμπιακός έχει το βλέμμα του στραμμένο στη μεταγραφική περίοδο και ετοιμάζει αλλαγές ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Η αγωνιστική σεζόν 2021-22 έρχεται στο τέλος της και την στιγμή που ο Πέδρο Μαρτίνς επιθυμεί να ολοκληρώσει την χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχοντας στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου Ελλάδος, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού κοιτάνε ήδη την επόμενη μέρα και το πως μπορούν να ενισχύσουν την ομάδα για την νέα σεζόν.

Στην θέση του γκολκίπερ δεν προβλέπεται να γίνουν σημαντικές αλλαγές. Ο Βατσλίκ όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει και θα είναι και πάλι η πρώτη επιλογή του Μαρτίνς. Ο Κρίστινσον θεωρείται δεύτερος γκολκίπερ, ωστόσο ο Ισλανδός δύσκολα παίρνει χρόνο συμμετοχής και υπάρχει πιθανότητα να ζητήσει να αποχωρήσει για κάποια ομάδα που θα τον έχει βασικό.

Ούτε στα στόπερ προβλέπονται πολλές αλλαγές. Ο Παπασταθόπουλος και ο Μανωλάς λογικά θα παραμείνουν και θα αποτελέσουν τον κορμό της άμυνας. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα ανανεώσει για μια ακόμη αγωνιστική σεζόν, ενώ ο Μάρκοβιτς θα αποχωρήσει, αφού δεν βρίσκεται στα πλάνα του Μαρτίνς, και ο Ουσεϊνου Μπα αποτελεί ερωτηματικό. Το θέμα στους αμυντικούς είναι ο Σισέ. Ο Σενεγαλέζος στόπερ έχει κάνει μια πολύ καλή χρονιά και έχει αποτελέσει θέμα συζήτησης σε Γαλλία και Τουρκία. Στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός μείνει ευχαριστημένος από κάποια πρόταση, ο Σισέ θα παραχωρηθεί και οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να κινηθούν για την απόκτηση νέου στόπερ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ολυμπιακού φέτος βρίσκεται στα ακραία μπακ. Ο Καρμπόβνικ και ο Ανδρούτσος θα αποχωρήσουν, αφού δεν κατάφεραν να πείσουν τον Μαρτίνς με τις επιδόσεις τους. Ο Βρουσάι το τελευταίο διάστημα αγωνίζεται ως δεξί μπακ, ωστόσο το μέλλον του στους ερυθρόλευκους είναι αβέβαιο. Ο Πέδρο Μαρτίνς εμπιστεύεται τον Ρέαμπτσιουκ, ενώ αντιμετωπίζει πιο αυστηρά τον Λαλά. Το πιο πιθανό είναι να παραμείνουν και οι δύο, αλλά σίγουρα θα χρειαστούν προσθήκες. 

Στα χαφ θα υπάρξουν αποχωρήσεις, όπως αυτή του Κούντε. Δεν αποκλείεται να παραχωρηθεί και ο Μαμαντού Κανέ, που δεν έχει πάρει ακόμη χρόνο συμμετοχής παρά μόνο 66 λεπτά σε αγώνα του κυπέλλου Ελλάδος. Ο Μαντί Καμαρά πραγματοποίησε μια κακή, για τα δεδομένα του, χρονιά και υπάρχει πιθανότητα να γίνει προσπάθεια πώλησης του. Ο Καρβάλιο ενδέχεται να αποτελέσει σημαντικό μέλος της ομάδας για τη νέα χρονιά, ενώ οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης θα παραμείνουν. Ο Αγκιμπού Καμαρά έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων της Ευρώπης αλλά ακόμη δεν είναι σίγουρο το αν θα πάρει μεταγραφή.

Οι δύο εξτρέμ που είναι το πιο πιθανό να αποχωρήσουν το καλοκαίρι είναι ο Ρόνι Λόπες και ο Χένρι Ονιεκούρου. Ο Βαλμπουενά, όπως όλα δείχνουν, θα μείνει για άλλον έναν χρόνο στην ομάδα. Ο Μασούρας και ο Ροντρίγκεζ δεν προβλέπεται να παραχωρηθούν. Όπως και να ‘χει, στη θέση των εξτρέμ θα χρειαστούν 1-2 προσθήκες βασικών παικτών.

Τέλος, όσον αφορά τα σέντερ φορ, ακόμη δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για ανανέωση του συμβολαίου του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Σειρήνες ηχούν από την Τουρκία και την Πορτογαλία για τον Τικίνιο, ο οποίος έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2024. Ανάλογα με το τι θα γίνει με τους δύο παραπάνω, θα εξαρτηθεί και το μέλλον του Χασάν, το αν δηλαδή θα επιστρέψει στον Πειραιά, ή αν θα παραμείνει στην Τουρκία και την Κόνιασπορ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ