Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο νόμος του Τόπι! Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις ο Γ.Σ Προσοτσάνης (photos)

5 γκολ μέσα στον απόλυτο για την Προσοτσάνη Μάρτιο, 3ο σερί εκ των οποίων τα 2 πιο πρόσφατα στη διαδικασία των μπαράζ – έκαστο γκολ από ατόφιο χρυσάφι –
Τι άλλο να ζητήσεις λοιπόν από τον Μάριο Τόπι, ο οποίος παίρνει από το χέρι τους συμπαίκτες του και τους οδηγεί αγωνιστική την αγωνιστική όλο και πιο κοντά προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.


 

Ο 27χρονος επιθετικός με το 14ο φετινό του γκολ στο 40ό λεπτό, ήταν ο μοναδικός σκόρερ του αγώνα που διεξήχθη στο «Γεώργιος Μακρής» παρουσία περίπου 250 φιλάθλων κάτω από ιδανικές γηπεδικές και καιρικές συνθήκες. Με τη νίκη της αυτή, η Προσοτσάνη διατηρήθηκε στην κορυφή πριν από ένα ακόμα “crash test” αυτή τη φορά στην έδρα της Χωριστής το 1ο Σάββατο του Απριλίου.

Οι γηπεδούχοι που δεν είχαν στον πάγκο και στο γνώριμο πόστο του γενικού αρχηγού τον Κερασίδη, καθώς ο αρχισκόρερ τους λίγες ώρες νωρίτερα γινόταν για 1η φορά μπαμπάς (σ.σ. Λευτέρη και Μαρία να σας ζήσει η κοράκλα σας), μπήκαν δυνατά στο ματς και ήδη στο 15′ είχαν ενοχλήσει τρεις φορές τον έμπειρο τερματοφύλακα του Μέγα, τον εκ Θεσπρωτίας ορμώμενο Παναγιώτη Ζιάκα.
Ο Ξηροπόταμος του Αντώνη Παπάζη, με 9 (πολλές φορές) και 10 παίκτες πίσω από την μπάλα σταδιακά κι όσο κυλούσε το α’ μέρος έκλεινε αποτελεσματικά τους διαδρόμους προς τα καρέ του και όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν χωρίς γκολ για τη δεκαπεντάλεπτη διακοπή.
Διαφορετική ωστόσο άποψη είχε ο άνθρωπος «γκολ» της Προσοτσάνης όπως αναφέραμε πιο πάνω. Εκμεταλλευόμενος λοιπόν την άψογη εκτέλεση φάουλ του επανακάμψαντα κάπτεν Δημήτρη Ρούσσου, άνοιξε το σκορ στο 40’, για να κρύψουν ο δημιουργός, ο σκόρερ και ο Παπαμιχαήλ ισάριθμες μπάλες κάτω από τις φανέλες τους, καθώς μετά τα σημερινά γεννητούρια του γενικού αρχηγού, ακολουθούν αύριο νωρίς-νωρίς οι..δίδυμες του προπονητή της ομάδας Φώτη Χατζηκυριάκου και της γυναίκας του Αλίνας.
Στη μοναδική κλασσική ευκαιρία στο ματς με τη λήξη του ημιχρόνου, ο Tanushi αστόχησε σε κενό τέρμα.

Στο β’ μέρος, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα με την Προσοτσάνη να διαφυλάττει εύκολα το ισχνό της προβάδισμα, μην αξιοποιώντας στο φινάλε του ματς τις δικές της κραυγαλέες ευκαιρίες που θα της έδιωχναν το όποιο άγχος υπήρχε μέχρι και το 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

*οι φωτογραφίες είναι από τη φωτογράφο Χριστίνα Γεωργιάδου

 

Τα στοιχεία του αγώνα 

Α’ ΕΠΣ Δράμας – 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ PLAY OFF
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 – 5μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Προσοτσάνης «Γεώργιος Μακρής»


Διαιτητής: Παρασκευούδης Νίκος
Α’ Βοηθός: Κουβαλάκης Παναγιώτης
Β’ Βοηθός: Μαμσάκος Θόδωρος

 

Λεπτό προς λεπτό:

2’. Εξαιρετικά μοιράζει από τον κεντρικό άξονα ο Κ. Τσακμακίδης κι ενώ ο Γουνατίδης κάνει τη δύσκολη δουλειά να κατεβάσει την μπάλα μπροστά του, τα θαλασσώνει απέναντι στο Ζιάκα σουτάροντας από πλεονεκτική θέση άουτ.

5’. Κόρνερ από δεξιά του Περσιανλή και καρφωτή κεφαλιά του Τόπι έξω.

14’. Σουτ του Τόπι μετά την παράλληλη πάσα εκτός περιοχής του Γουνατίδη ο Ζιάκας σε ετοιμότητα μπλοκάρει σταθερά.

29’. Εκτέλεση φάουλ του Ρούσσου για το κεφάλι του προωθημένου Παπαμιχαήλ η μπάλα φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

38’. Διαγώνια μπαλιά τρύπα του Τόπι στην κίνηση ο Κ. Τσακμακίδης επιχειρεί τη δυνατή σέντρα-σουτ στην πορεία της και σε κενή εστία ο Γουνατίδη για εκατοστά δεν είναι συνεπής στο ραντεβού με το γκολ σε κενή εστία.

1:0 στο 40’. Νέο φάουλ και πάλι με το Ρούσσο σχεδόν από τη γραμμή του άουτ και στο μοναδικό λάθος του Ζιάκα ο Τόπι με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και παρά την προσπάθεια του Τσιάρα στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ξηροποτάμου.

45’. Κάθετη του Υψηλού «σπάει» στα δύο την αμυντική λειτουργία της Προσοτσάνης, ο Tanushi αποφεύγει και τον εξελθόντα Αβραάμ, αλλά σε κενή εστία και πλάγια δεξιά πλασάρει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

48’. Ευθύβολο σουτ του Ρούσσου στα χέρια του Ζιάκα η μπάλα.

51’. Ωραία ομαδική ενέργεια με την μπάλα να αλλάζει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πόδια παικτών της Προσοτσάνης, ο Κ. Τσακμακίδης δεν μπορεί με το σουτ να μετατρέψει σε ασσίστ την πάσα του Λίπο.

55’. Και πάλι πρωταγωνιστής ο φορ των γηπεδούχων, όταν ο Ρούσσος αυτή τη φορά εκτελεί το φάουλ στο 1ο δοκάρι και η κεφαλιά του αν και μόνος αφύλακτος φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

62’. Σέντρα του προωθημένου Παγώνη από αριστερά Γουνατίδης και Πάππος διεκδικούν στα όρια της μικρής περιοχής την μπάλα που φτάνει στο αριστερό πόδι του Κ. Τσακμακίδη, δε της δίνει όμως τα φάλτσα που ήθελε στο σουτ κι αυτή φεύγει αρκετά μακριά από το κάθετο δοκάρι.

69’. Σουτ φάουλ του Πάνου στην προέκταση της γωνίας της περιοχής η μπάλα αφού προσκρούει στο πολυπρόσωπο τείχος φτάνει εύκολα στα χέρια του Αβραάμ.

81’. Προώθηση του κορυφαίου των φιλοξενούμενων Τσιάρα και σέντρα πίσω από το σημείο του πέναλτι, το φαλτσαριστό σουτ του Πάνου είναι αδύναμο, κυρίως όμως εκεί που περίμενε ο Αβραάμ που μπλόκαρε σταθερά.

93’. Γέμισμα στην περιοχή της Προσοτσάνης με τον τερματοφύλακά της να διώχνει μακριά με τις γροθιές, κόντρα επίθεση των γηπεδούχων, όπου μετά την κεφαλιά του Κέντογλου και το «τσαφ» του Καρασαββίδη ο Γουνατίδης βγαίνει μόνος απέναντι στο Ζιάκα, καταφέρνει όμως να μη χριστεί σκόρερ.

94’. Διπλή ευκαιρία λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, όταν από δεξιά ο νεοεισελθόντας Αντωνιάδης σημαδεύει το Γουνατίδη κι αυτός με τη σειρά του τον Κέντογλου που από το πέναλτι πλασάρει πάνω στο Ζιάκα, πιο δίπλα στο ριμπάουντ ο Γεωργιάδης νέο πλασέ τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι σκάει στο έδαφος για να μπλοκάρει σταθερά αυτή τη φορά ο ηγουμενιτσιώτης πορτιέρο του Μέγα και λήξη στο ματς! 

 

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Φώτης Χατζηκυριάκου): Αβραάμ, Ματζιάρης (65’ Καλαϊτζής), Παγώνης, Παπαμιχαήλ (71’ Κέντογλου), Αστερίου, Λίπο, Περσιανλής, Ρούσσος (65’ Γεωργιάδης), Γουνατίδης, Κ. Τσακμακίδης (88’ Αντωνιάδης), Τόπι

ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ (Αντώνης Παπάζης): Ζιάκας, Πολυχρονίδης, Μήτρου, Καρασαββίδης, Τσιάρας, Κιοσσές (61’ Τοσούνογλου), Tanushi, Πάππος (65’ Κελεσίδης), Πάνος (88’ Καραγκιοζόπουλος), Λυκίδης, Υψηλός.

 

* Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 1ης Αγωνιστικής σε play off και play out

  • Προσοτσάνη-Ξηροπόταμος 1-0 (40’ Τόπι)
  • Βώλακας-Χωριστή 0-1 (70’ Κουμπρόγλου)
  • Νέα Αμισός-Αμπελόκηποι 0-1 (78’ Π. Χατζηδημητρίου)
  • Πετρούσα-Καλαμπάκι 2-0 (26’ Γιορδαμλής -35’ αυτ. Κλόγκερι)

 

Α/Α ΟΜΑΔΑ Ν Ι Η ΤΕΡΜΑΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 2 0 0 (47-14) 2-0 8
2 ΠΕΤΡΟΥΣΑ 1 1 0 (42-11) 3-1 7
3 ΧΩΡΙΣΤΗ 1 1 0 (34-15) 2-1 6
4 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 1 0 1 (34-14) 1-1 6
5 ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ 1 0 1 (30-20) 2-3 4
6 ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 1 0 1 (37-19) 2-1 3
7 ΒΩΛΑΚΑΣ 0 0 2 (39-16) 1-3 1
8 ΝΕΑ ΑΜΙΣΟΣ 0 0 2 (44-19) 0-3 0
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ