Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΝΙΚΗ σε υψηλές πτήσεις! Τρίποντο στο ντέρμπι!

Ολυμπιακός Βόλου – Νίκη Βόλου 1-2

Το μεγάλο ντέρμπι του Βόλου ανήκει στην ομάδα της Νίκης! Ανώτεροι σε γενικές γραμμές και πιο συμπαγείς παρουσιάστηκαν οι κυανόλευκοι που επικράτησαν του «μισητού» τους αντιπάλου στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης, μειώνοντας δραματικά τις ελπίδες του Ολυμπιακού Βόλου για παραμονή στη SL2!

Νευρικά ξεκίνησε ο αγώνας και από τις δύο ομάδες με εκατέρωθεν λάθη στο χώρο του κέντρου. Η πρώτη μεγάλη φάση καταγράφηκε στο 20ο λεπτό. Ο Κουσκουνάς με κούρσα πολλών μέτρων, πάτησε περιοχή, σούταρε, αλλά ο Ξενοδόχοφ απέκρουσε σε κόρνερ! Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ολυμπιακός Βόλου ζήτησε πέναλτι! Συγκεκριμένα ο Ξύδας φάνηκε να σπρώχνεται από τον Κάσσο με τον διαιτητή να δείχνει «παίζεται». Στο 25’ η Νίκη στη δεύτερη επίσκεψή της άνοιξε το σκορ! Ο Μιράντα με ωραία ασίστ βρήκε τον επερχόμενο Κάσσο που με προβολή πέτυχε το 0-1! Στο 32’ ένα σουτ του Βερνάρδου μπλοκαρίστηκε εύκολα από τον Μπάγιτς. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι κυανόλευκοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, καθώς ο Μιράντα με εκτέλεση φάουλ έφερε την μπάλα μέσα στην περιοχή και εκεί ο αρχηγός Τσουκαλάς με δυνατό πλάσε έκανε το 0-2!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νίκη έκλεισε σωστά τους χώρους της στην άμυνα και ουσιαστικά ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Μπάγιτς μέχρι και το 76ο λεπτό. Σε εκείνο το χρονικό σημείο όμως ο Κόλα εκτέλεσε το φάουλ και ο Σιαφά με δυνατό σουτ μείωσε το σκορ σε 1-2 για τους ερυθρόλευκους! Οι ελπίδες του Ολυμπιακού αναπτερώθηκαν, οι παίκτες προσπάθησαν να πιέσουν για την ισοφάριση και έχασαν μια σπουδαία ευκαιρία για να το κάνουν στο 83’! Σε μια στημένη φάση, ο στόπερ Φιλίποβιτς προ κενής εστίας κατόρθωσε με πλασέ να στείλει την μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστέρο δοκάρι!

Ολυμπιακός Βόλου: Ξενοδόχοφ, Φιλίποβιτς, Παπακώστας, Μαρκοπουλιώτης, Βερνάρδος (88′ Χατζής), Σκοπελίτης, Ντιαμπί (56′ Κόλα), Μάνγκα, Ντος Σάντος (46′ Κουντουριώτης), Ξύδας (28′ λ.τ. Γκαργκαλατζίδης), Σιαφά

Νίκη Βόλου: Μπάγιτς, Κάσσος, Αθανασίου (88′ Πάνος), Ανδρέου, Γρομητσάρης, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης (88′ Μέτσε), Τσουκαλάς, Βλαχομήτρος (67′ Βασιλείου), Μιράντα (80′ Αλιατίδης), Κουσκουνάς (80′ Τζιώρας).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
Αθλητικογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ