Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στένεψαν τα περιθώρια για τη Λαμία… (Video)

Για τα πλέι άουτ της Super League στο «Αθάνασιος Διάκος», ο ΟΦΗ πήρε το «διπλό» κόντρα στη Λαμία με σκορ 1-2. Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με 4-5-1 με τους Σαράνοφ, Σαράμαντα, Αντένζο, Λούκας και Σιμόν στην άμυνα. Καραμάνος, Μπεχαράνο, Μπανγκουρά, Νούνιες και Γκέντσογλου στο κέντρο και μοναδικός προωθημένος ο Ρόμανιτς. Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε τον ΟΦΗ με σύστημα 4-1-4-1 με Σωτηρίου, Γιαννούλη, Βούρο, Πασαλίδη, Μαρινάκη στην άμυνα και τους Μεγιάδο, Νέιρα, Στάικο, Τσιλιανίδη και Μπουζούκη στο κέντρο, ενώ στην κορυφή είχε τον Φελίπε Λουίζ.

 

Στο 23ο λεπτό ο Ρόμανιτς ζητάει πέναλτι σε πέσιμό του, αλλά ο VAR και ο διαιτητής αρνούνται να δώσουν κάτι. Ο ΟΦΗ πιέζει ψηλά κρατώντας την κατοχή της μπάλας και στο 29′ ο Στάικος με σουτ μέσα από την περιοχή κάνει το 0-1. Σειρά του ΟΦΗ στο 36′ να ζητήσει πέναλτι με τον Φελίπε σε μαρκάρισμα από τον Σαράνοφ, αλλά τελικά δέχεται την κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου (51′) ο Λούκας με εκπληκτικό γυριστό κάνει το 1-1. Μείωση του ρυθμού του παιχνιδιού μέχρι το 74′, όπου το αψυχολόγητο άπλωμα του χεριού του Αντέντζο, δόθηκε πέναλτι από τον διαιτητή Μανούχο. Το εκτέλεσε ο Λουίς Φελίπε, ο οποίος νίκησε τον Σαράνοφ για το τελικό 1-2. Η πίεση της Λαμίας συνεχίστηκε για την ισοφάριση, αλλά δεν απέδωσε καρπούς.

Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι είχε πολλές φάσεις και ρυθμό, η Λαμία όμως απέτυχε να πάρει το τρίποντο παρότι είχε μεγαλύτερη βαθμολογική ανάγκη από την ομάδα της Κρήτης. Πλέον οι γηπεδούζοι μπήκαν σε περιπέτειες, καθώς πρέπει να βρουν βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια, ώστε να αποφύγουν το φάσμα του υποβιβασμού…

 

Λαμία: Σαράνοβ, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Άλβες, Σιμόν, Μπανγκουρά (66′ Αραμπούλι), Γκέντσογλου (46′ Τιρόνε), Μπεχαράνο (90′ Μανούσος), Νούνιες, Καραμάνος (71′ Τζανδάρης), Ρόμανιτς.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Πασαλίδης, Βούρος, Γιαννούλης, Μεγιάδο, Μπουζούκης (77′ Διαμάντης), Στάικος (66′ Τοράλ), Νέιρα, Τσιλιανίδης (66′ Λάμπρου), Φελίπε.

 

Επιμέλεια: Μαρία Κούδα Ζουμπούλη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ