Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Σαμπαντέλ 11-7: Back to back και Ευρωπαϊκό για τις σούπερ «ερυθρόλευκες»

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά για δεύτερη σερί φορά η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού καθώς μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο τον μεγάλο τελικό της Euroleague και διέλυσε τη Σαμπαντέλ με 11-7 για να πάρει πανάξια το ύψιστο τρόπαιο της γηραιάς ηπείρου.

Ο Ολυμπιακός έγινε πλέον η ελληνική ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια στη Euroleague, αφήνοντας πίσω του τις Γλυφάδα και Βουλιαγμένη, ενώ μαζί με τις ολλανδικές Ντονκ Γκούντα και Νιρέους Τσαάνταμ βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας με τους πολυνίκεις συλλόγους, πίσω από τη σημερινή του αντίπαλο Σαμπαντέλ (5) και την ιταλική Οριζόντε Κατάνια (8).

Είναι νόμος στον αθλητισμό, ότι το φαβορί πρέπει να ξεκινά με στόχο να επιβάλει την κυριαρχία του και να μην αφήσει περιθώρια στον αντίπαλο να ελπίζει. Αυτό ακριβώς έκανε στον τελικό ο Ολυμπιακός, που έδειξε από το πρώτο λεπτό ότι δεν είχε καμία διάθεση να παραδώσει τα «σκήπτρα».

Ο Ολυμπιακός όπως και στον ημιτελικό με την Ουίπεστ, μπήκε στον τελικό με το πόδι πατημένο στο γκάζι. «Έπνιξε» την Σαμπαντέλ, είχε εξαιρετικές επιθέσεις, έβγαλε τις άμυνες, η Χρυσή Διαμαντοπούλου ήταν «κέρβερος» και ξέφυγε 4-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου και 5-1 στο ξεκίνημα της δεύτερης. Τη διαφορά αυτή την κράτησε, με την Σαμπαντέλ να προσπαθεί για να επιστρέψει αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να μειώσει στο γκολ και να κάνει ντέρμπι τον τελικό.

Ο Ολυμπιακός πάντα έβρισκε λύσεις στην επίθεση και όταν η Σαμπαντέλ μείωσε σε 8-6 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, τα κορίτσια του Τσίριτς απάντησαν με ένα γρήγορο 2-0 και ουσιαστικά…τελείωσαν τον τελικό. Ελευθερία και Βασιλική Πλευρίτου έκαναν το 10-6, με τον κόσμο να παραληρεί στην εξέδρα του κλειστού κολυμβητηρίου του Πειραιά.

Μεγάλο ματς από την Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη. Αυτή τη φορά πήρε τη σκυτάλη από την Έλενα Ξενάκη. Ήταν απίθανη. Κέρδισε ποινές, σκόραρε τρία γκολ και ήταν πολύ καθοριστική. Εξαιρετική η άμυνα του Ολυμπιακού. Η Χρυσή Διαμαντοπούλου στο τέρμα στο πρώτο ημίχρονο ενώ στο δεύτερο ο Τσίριτς έριξε στη μάχη και την Σταματοπούλου που ήταν επίσης εξαιρετική.

Το τμήμα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού έφτασε τα έξι Ευρωπαϊκά τρόπαια μετρώντας τρεις Ευρωλίγκες, δύο Σούπερ Καπ Ευρώπης και ένα Λεν Τρόφι.

Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ολυμπιακός – Σαμπαντέλ 11-7

Διαιτητές: Βένγκενροτ (Ελβετία), Ράκοβιτς (Σερβία)

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-1, 3-3, 3-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Ξενάκη, Σιούτη, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ράνεϊ, Β. Πλευρίτου 2, Κρίστμας 1, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ (Νταβίντ Πάλμα): Εστερ, Ορτίθ, Γκέιμς 1, Φαν ντερ Σλουτ 1, Σεράνο, Στέφενς 2, Σόχι, Γκαρσία, Φόρθα 1, Εγκενς, Πέρεθ 1, Γκονζάλεθ 1, Καράσκο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ