Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρώτα ο Παναθηναϊκός και μετά όλα τα άλλα!

Μπορεί σε τέσσερεις μέρες να περιμένει τον ΠΑΟΚ η μεγαλύτερη πρόκληση της σύγχρονης -και όχι μόνο – ιστορίας του, αλλά προηγείται η αποψινή (19:00, COSMOTE SPORT 1 HD) αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για την 3η αγωνιστική των Playoffs της Super League 1.

 

Όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και για λόγους γοήτρου και ιστορίας, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να χτυπάει όλα τα παιχνίδια. Έτσι απόψε θα βρει απέναντί του τον Παναθηναϊκό, με το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό φέτος εντός έδρας.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων, άλλες αναγκαστικές και άλλες λόγω τακτικής ενόψει και του πολύ σημαντικού αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης στη Γαλλία για το Conference League με τη Μαρσέιγ. Εκτός αποστολής έμεινε ο Μιτρίτσα, ο οποίος ακόμη δεν έχει επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη μετά το φιλικό της Ρουμανίας με την Εθνική μας, καθώς διαγνώστηκε θετικός σε έλεγχο covid. Στη διάθεση του Ρουμάνου τεχνικού δε θα είναι επίσης ο Λύρατζης που προτιμήθηκε να ξεκουραστεί για τον ευρωπαϊκό αγώνα, ο τραυματίας Κρέσπο όπως και ο Μουργκ αλλά και ο Νέλσον Ολιβέιρα που είναι ναι μεν έτοιμος αλλά δεν ακολούθησε την ομάδα στην Αθήνα.

Οι 21 ποδοσφαιριστές που ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα είναι οι εξής: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Σάστρε, Βαρέλα, Ίνγκασον, Μιχάι, Βιεϊρίνια, Σίντκλεϊ, Τέιλορ, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Κούρτιτς, Σοάρες, Ελ Καντουρί, Ντόουγκλας, Μπίσεσβαρ, Α.Ζίβκοβιτς, Ζαμπά, Άκπομ, Τσόλακ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «ασπρόμαυροι» έχουν πάρει για τα καλά τον αέρα στους αγώνες κόντρα στο «τριφύλλι» τα τελευταία 5 χρόνια, όπου έχει φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα 4 φορές από την έδρα του αντιπάλου τους, τις περισσότερες από τις οποίες πετυχαίνοντας ευρείες νίκες.

Διαιτητής του ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ ορίστηκε από την ΚΕΔ ο Βόσνιος Ίρφαν Πέλιτο ο οποίος θα έχει βοηθούς τους Μεϊντάνα και Μπουξμπάουμ, ενώ 4ος θα είναι ο Φωτιάς.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ