Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μπορεί να ελπίζει παρά την ήττα στην Μασσαλία ο ΠΑΟΚ!

Την ήττα με 2-1 στο κατάμεστο «Βελοντρόμ» γνώρισε ο ΠΑΟΚ από την Μαρσέιγ με τον Δικέφαλο όμως να έχει πιθανότητες για την πρόκριση στα ημιτελικά του UEFA Europa Conference League. Το γκολ για τους Θεσσαλονικείς σημείωσε ο Ελ Καντουρί, σε ένα παιχνίδι που αποβλήθηκε ο Γκέρσον και ο Πασχαλάκης ήταν εξαιρετικός.

Πριν το παιχνίδι και κατά την διάρκεια ολόκληρης της ημέρας αξίζει να αναφερθεί πως υπήρχαν συμπλοκές ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ, της Μαρσέιγ και Γάλλους αστυνομικούς ενώ πριν την σέντρα χρησιμοποιήθηκαν και χημικά στην “ασπρόμαυρη” κερκίδα από τους αστυνομικούς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ μπήκε νωθρά στο γήπεδο και μόλις στο 13′ η Μαρσέιγ προηγήθηκε με ωραίο σουτ του Γκέρσον μετά από ωραία πάσα του Παγιέ και “τρύπα” στην αμυντική γραμμή του Δικεφάλου. Ο ΠΑΟΚ στην συνεχεία προσπάθησε να κρατήσει μπάλα και να ισορροπήσει το παιχνίδι, παρόλα αυτά δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει κάποια τελική προσπάθεια. Αντιθέτως, λίγο πριν το τέλος του α’ μέρους ήρθε το 2-0. Ο Ίνγκασον έδωσε ανόητο κόρνερ στους “Μασσαλούς”, ο Ουντέρ έστειλε την μπάλα εκτός περιοχής στον αμαρκάριστο Ντιμίτρι Παγιέ και αυτός με φοβερό σουτ στην κίνηση διπλασίασε το σκορ για την ομάδα του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Θεοχάρη Τσιγγάρα να δίνει την θέση του στον Ομάρ Ελ Καντουρί. Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και μόλις στο 48΄κατάφερε να βρει τον “δρόμο προς τα δίχτυα”. Ο Λύρατζης έκλεψε ψηλά από τον Παγιέ, η μπάλα έφτασε στον Ζίβκοβιτς και από εκεί στον Ελ Καντουρί ο οποίος με πανέμορφο σουτ στην απέναντι γωνία μείωσε σε 2-1 για την ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να ανεβάσει τις γραμμές του στον αγωνιστικό χώρο και να έχει αυτός την μπάλα στα πόδια του με μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία να έρχεται στο 58′ και τον Άκπομ να αστοχεί σε τετ-α-τετ.

Οι Γάλλοι στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ανέβασαν απόδοση και έφτασαν πολύ κόντα στο τρίτο γκολ με την διπλή ευκαιρία των Γκεντουζί και Σαλιμπά την οποία όμως εξουδετέρωσε σε δύο χρόνους ο Πασχαλάκης με εντυπωσιακό τρόπο. Πολύ επικίνδυνος για την Μαρσέιγ απόψε ήταν και ο Ουντέρ ο οποίος στο 78ο λεπτό δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Από το παιχνίδι δεν έλειψαν τα νεύρα με τον Χόρχε Σαμπαόλι να παίρνει κίτρινη κάρτα και να μην είναι σε θέση πλέον να βρίσκεται στον πάγκο της Ολιμπίκ στην ρεβάνς της Τούμπας. Επιπλέον θα απουσιάσουν οι Ντιένγκ και Καμαρά ενώ κόκκινη αντίκρισε ο Γκέρσον όταν ανέτρεψε τον Μιτρίτσα σε γρήγορη αντεπίθεση του Δικεφάλου στο τελευταίο λεπτό.

Το 2-1 δεν είναι “απαγορευτικό” και ο «Δικέφαλος» μπορεί να ονειρεύεται για την ιστορική πρόκριση στην ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης. Κατάφερε να πάρει ένα καλό σκορ στην Μασσαλία και πλέον σε ένα “κατάμεστο” γήπεδο στον επαναληπτικό ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Μαρσέιγ (Χόρχε Σαμπαόλι): Μανταντά, Κολάσινατς (63’ Καμαρά) Τσαρλέτα Τσαρ, Σαλιμπά, Λιρόλα (63’ Ρονζιέ), Γκέγιε, Γκεντουζί, Γκέρσον, Παγιέ, Ουντέρ, Μπακαμπού (46′ Ντιένγκ)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Ίνγκασον, Τσιγγάρας (46’ Καντουρί), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (75’ Μιτρίτσα), Ζίβκοβιτς, Άκπομ (75’ Τσόλακ)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ