Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μπάγερν Μ.-Βιγιαρεάλ: Το “Kίτρινο υποβρύχιο” τορπίλισε τους Βαυαρούς

Μπάγερν Μονάχου – Βιγιαρεάλ 1-1 (Τελ. 1-2)

Μετά από 16 χρόνια η Βιγιαρεάλ, παίρνοντας μία ιστορική πρόκριση απέναντι στους πρωταθλητές Γερμανίας, θα φτάσει και πάλι στους 4 του Champions League.

Η αρμάδα του Emery βασιζόμενη στην καλή αμυντική της λειτουργία και το “χρυσό γκολ” του Samuel Chukwueze στα τελευταία λεπτά του αγώνα, κατάφερε να παγώσει την ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι Βαυαροί στις εξέδρες του “Allianz Arena” και οδήγησε τον “Γολιάθ” του ζευγαριού στον αποκλεισμό για δεύτερη συνεχή χρονιά. 

1ο ημίχρονο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες, σε αναγνωριστικούς ρυθμούς, να οργανώνουν τις πρώτες τους επιθέσεις. Η πρώτη απόπειρα από πλευράς Βιγιαρεάλ, έγινε στο 5ο λεπτό με τον Moreno να σουτάρει με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή της Μπάγερν και η μπάλα να περνάει ψηλά πάνω από τα δοκάρια του  Neuer. Από το 12′ και μετά ο έλεγχος του παιχνιδιού πέρασε ολοκληρωτικά στα χέρια των Βαυαρών οι οποίοι προσπάθησαν, τόσο με τις σέντρες του L. Sane από δεξιά όσο και με τις ατομικές προσπάθειες του K. Coman, να βρούν σε καλή θέση τον R. Lewandowski μέσα στην μικρή περιοχή. Ο Πολωνός σούπερ σταρ καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου μισού του αγώνα παρέμεινε στην αφάνεια καθώς όλη η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν αφοσιωμένη στο μαρκάρισμά του. Για τους Γερμανούς η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε με τον Goretzka να σεντράρει από δεξιά, βρίσκοντας αφύλακτο τον  Musiala και εκείνος με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα χέρια του Rulli. Οι γηπεδούχοι κράτησαν την μπάλα στα πόδια τους για το μεγαλύτερο διάστημα του 1ο ημιχρόνου,  δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Οι υπό πίεση Ισπανοί είχαν παρ’ όλ’ αυτά την ευκαιρία να πάνε στα αποδυτήρια με την ψυχολογία τους στα ύψη όταν στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου ο Moreno αστόχησε απέναντι στον Neuer στέλνοντας την μπάλα στο εξωτερικό μέρος των διχτυών.

2ο ημίχρονο  

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γηπεδούχοι βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο “με το μάτι τους να γυαλίζει”, δηλώνοντας από νωρίς την κυριαρχία τους στο γήπεδο και ασκώντας πίεση σε κάθε προσπάθεια για μεταβίβαση από τους παίκτες του Emery. Το αποτελεσματικό pressing δεν άργησε να προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα της Βιγιαρεάλ, με τον Coman να κλέβει την μπάλα από τον Parejo στο χώρο του κέντρου τροφοδοτώντας τον Muller και αυτός με την σειρά του τον Lewandowski, με τον τελευταίο να πλασάρει ιδανικά τον Rulli στο 52′, κάνοντας το 1-0 και φέρνοντας το συνολικό σκορ σε ισορροπία (1-1). Οι παίκτες του Julian Naglesman συνέχισαν να έχουν τα ηνία του παιχνιδιού με την Βιγιαρεάλ να κάνει προσπάθειες αντεπίθεσης κυρίως από τον άξονα με μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Στο 84′ ο Έμερι σε μια κίνηση “ματ” και θέλοντας να ενισχύσει την δεξιά πτέρυγα, ρίχνει στην μάχη τον Chukweze στην θέση του Coquelin. Λίγα λεπτά αργότερα στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης και με τους “Βαυαρούς” να έχουν ανεβάσει ψηλά την αμυντική τους γραμμή, τα “Κίτρινα υποβρύχια” μετά από συνεργασία των Parejo, Lo Celso και Moreno βρήκαν χώρο για αντεπίθεση, με τον Moreno, με κάθετη μπαλιά να βγάζει τον ξεκούραστο Chukwueze σε ευνοϊκότερη θέση από τον Davies και εκείνος με ένα δυνατό σουτ να νικάει τον Neuer βάζοντας φωτιά στο παιχνίδι και και στα όνειρα των φιλάθλων της Μπάγερν. Στον εναπομείναντα χρόνο οι Γερμανοί φάνηκαν να έχουν αιφνιδιαστεί και στις προσπάθειες τους για ισοφάριση βρήκαν μπροστά τους την κλειστή άμυνα της Βιγιαρεάλ.

 Το τελικό σφύριγμα του Vincic βρήκε τους παίκτες του Naglesman φανερά απογοητευμένους και τους Ισπανούς να έχουν αποκλείσει ακόμα ένα φαβορί, βάζοντας πλέον πλώρη για τον ημιτελικό και περιμένοντας τον αυριανό αγώνα, ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μπενφίκα, για να μάθουν τον αντίπαλό τους στον δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου.

 

Συνθέσεις                                                                                                           

ΜΠΑΓΕΡΝ (J. Naglesman): Neuer, Pavard, Upamecano, Hernandez (87′ Davies) , Kimmich, Goretzka, Coman, Muller (90′ Choupo-Moting), Musiala (81′ Gnabry), Sane, Lewandowski

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (U. Emery): Rulli, Foyth, Albiol, Torres, Estupinian, Coquelin (84′ Chukwueze), Parejo (91′ Aurier), Lo Celso, Capoue, Danjuma (84′ Pedraza), Moreno

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ