Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Επέστρεψε στην Α’ Εθνική ο Λεβαδειακός

Στην Α’ Εθνική επέστρεψε ο Λεβαδειακός μετά από τρία χρόνια συνεχόμενης απουσίας επικρατώντας με σκορ 1-0 της Βέροιας στον δεύτερο αγώνα μπαράζ που διεξήχθη στο κατάμεστο από 5.000 οπαδούς της ομάδας δημοτικό στάδιο της πόλης “Λάμπρος Κατσώνης”.

Ο Λεβαδειακός δικαίωσε την προσδοκίες που τον ήθελαν φαβορί για απευθείας άνοδο. Κατάφερε και δημιούργησε ένα πολύ αξιόλογο και ποιοτικό ρόστερ για τα δεδομένα της κατηγορίας και με έναν εξαιρετικά ικανό προπονητή τον Γιάννη Ταουσιάνη ,πήρε επάξια την απευθείας άνοδο. Πλέον η διοίκηση του Λεβαδειακού έχει αρχίσει τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας για τον σύλλογο καθώς από την τρέχουσα σεζόν θα αγωνίζεται και πάλι στην Super League.

Αντιθέτως, η ομάδα της Βέροιας έχασε την ευκαιρία για απευθείας άνοδο. Η ελπίδα όμως δεν χάθηκε καθώς θα αναμετρηθεί σε νέους αγώνες μπαράζ την επόμενη εβδομάδα με την δεύτερη ομάδα από το τέλος της Super League, Λαμία.

Αγώνας:

Η πρώτη πολύ μεγάλη στιγμή της αναμέτρησης ήρθε από τους φιλοξενούμενους στο 10′ με τον Πέτρο Γιακουμάκη να φεύγει στην αντεπίθεση όμως το τελείωμα του να είναι αδύναμο με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Μάρκοβιτς.

Το ματς δεν ήταν καλό από θέμα τακτικής για σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια καθώς δημιουργήθηκαν ελάχιστες φάσεις για γκολ και από τις δύο ομάδες. Ωστόσο, ο προπονητής των γηπεδούχων, Γιάννης Ταουσιάνης “διάβασε” καλύτερα το παιχνίδι από τον αντίπαλο του και χωρίς πολλά πολλά “κλείδωσε” τους επιθετικούς την Βέροιας με αποτέλεσμα να πάρει και την δεύτερη συνεχόμενη νίκη με το ίδιο σκορ, αυτή που τον κανει να πανηγυρίζει πανάξια την επιστροφή της ομάδας του στα μεγάλα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας.
Το νικητήριο γκολ για τους Βοιωτούς το πέτυχε ο Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από ασίστ του Παναγιώτη Συμελίδη από κοντά μέσα στην μεγάλη περιοχή το οποίο συνοδεύθηκε από έξαλλους πανηγυρισμούς των οπαδών της ομάδας.

Να σημειωθεί επιπλέον ότι αυτή θα είναι η 19η συμμετοχή του Λεβαδειακού στην Α’ Εθνική στα 61 χρόνια της ιστορίας του.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης, Βήχος (63′ λ. τρ. Παναγιώτου), Τζημόπουλος, Μπάχανακ, Μεχία, Χάμοντ (79′ Λιάγκας), Νίλι (64′ Συμελίδης), Πολέτο, Μουτίνιο (57′ Βρακάς), Μυτίδης (57′ Μπαρμπόσα).

ΒΕΡΟΙΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Παπαδόπουλος, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Σκόνδρας (25′ λ. τρ. Δημόπουλος), Μαραγκός, Οικονόμου (76′ Κάτσε), Γαβραηλίδης, Φοφανά (68′ Πόζογλου), Μούργος, Γιακουμάκης, Πασσάς.

ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ