Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μπαρτσελόνα: Ανακοινώθηκε και επίσημα η μεταγραφή του Ραφίνια (pic)

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ ταξίδεψε χθες (13/07) στην Βαρκελώνη για να περάσει τα απαραίτητα ιατρικά τεστ, αφότου επετεύχθη η συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων. Από την στιγμή που δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα σ’ αυτά, ο Ραφίνια θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο συνεργασίας του με την Μπαρτσελόνα.

Ο 26χρονος Ραφαέλ Ντίας Μπελόλι, όπως είναι το πλήρες όνομά του, ξεκίνησε την καριέρα του από την πατρίδα του και την Αβάι και πέρασε για πρώτη φορά τον Ατλαντικό το 2016, για λογαριασμό της πορτογαλικής Βιτόρια Γκιμαράες, όπου ξεδίπλωσε πτυχές του ταλέντου του.

Δύο χρόνια αργότερα μεταγράφηκε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας αντί 6,5 εκατ. ευρώ και μέσα σε ένα χρόνο η αξία του τριπλασιάστηκε, καθώς το 2019 μετακόμισε αντί 21 εκατ. στη Γαλλία και τη Ρεν.

Τον Οκτώβριο του 2020, κατόπιν εισήγησης του Μαρσέλο Μπιέλσα, η Λιντς τον απέκτησε αντί περίπου 20 εκατ. ευρώ και σε δύο σεζόν στην Premier League ο Ραφίνια κατέγραψε 65 συμμετοχές και 17 γκολ.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, ο διεθνής εξτρέμ (έχει εννέα συμμετοχές και τρία γκολ στην εθνική Βραζιλίας, στην οποία έκανε ντεμπούτο τον περασμένο Οκτώβριο) θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα. Το κόστος της μεταγραφής του υπολογίζεται στα 55 εκατ. ευρώ, ποσό που ενδέχεται να φτάσει τα 70 εκατομμύρια με τα διάφορα μπόνους.

Ο ποδοσφαιριστής προχώρησε και στις πρώτες του δηλώσεις:

 

«Για μένα το να παίξω στη Μπάρτσα είναι ένα όνειρο, όπως είναι για την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Όποιος με είδε να παίζω ως παιδί ξέρει για τα όνειρά μου και αυτή είναι η πραγματοποίηση του ονείρου ενός παιδιού. Τώρα θέλω να βοηθήσω την Μπαρτσελόνα να γίνει ξανά η Μπαρτσελόνα που ήταν.

Θέλω πραγματικά να κερδίζω, είναι πολύ δύσκολο να αποδεχτώ την ήττα. Είμαι ένας παίκτης που πάντα θα παλεύω για να κερδίζω παιχνίδια και να γίνομαι ολοένα και καλύτερος.

Για μένα είναι μεγάλη τιμή να παίζω επίσης εδώ. Είδα όλα όσα έκανε ο Ροναλντίνιο στην Μπαρτσελόνα, μετά ήρθε ο Νεϊμάρ. Ένας ακόμη Βραζιλιάνος, είναι τιμή και ελπίζω να κάνω τα μισά από αυτά που έκαναν εκείνοι».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ