Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

“Καυτός” Αραούχο και πρεμιέρα με το “δεξί” για την ΑΕΚ!

Με τον Αραούχο να σκοράρει δύο φορές, η ΑΕΚ κατάφερε να περάσει από την Λαμία (0-3) και να ξεκίνησει με το “δεξί” στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος!

Με τέτοιον Αραούχο η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να χάσει!

Ο Αργεντινός επιθετικός σκόραρε δύο γκολ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στη Λαμία και η Ένωση πήρε ένα ξεκούραστο “τρίποντο”, σύμφωνα πάντα με την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Εξαιρετικός και ο Ορμπελίν Πινέδα, που όσο περνούσε η ώρα έβρισκε τα πατήματα του και σκόραρε ένα εντυπωσιακό γκολ.

Στην αντίπερα όχθη η ομάδα του Φέστα μετά το άστοχο πέναλτι στο 32′, φάνηκε πως έχασε την ψυχολογία της και σε συνδυασμό με την ποιότητα της ΑΕΚ, φτάσαμε στο τελικό 0-3!

Οι αρχικές αποφάσεις των προπονητών

Ο τεχνικός της Λαμίας, Τζιανλούκα Φέστα επέλεξε σχηματισμό 3-5-2. Ο Γκαραβέλης βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια. Σιμόν, Κορνέζος, Τζανετόπουλος τριάδα στην άμυνα. Προβύδακης δεξί μπακ χαφ, με τον Γκοράνοβ στο αριστέρο, ενώ στον άξονα αγωνίστηκαν οι Σλίβκα, Μπάμπης, Νούνιες. Μόνος προωθημένος ο Τσιλούλης, με τον Ντε Βισέντι λίγο πιο πίσω του!

Τον ίδιο σχηματισμό επέλεξε και ο Ματίας Αλμέιδα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, με τους Βίντα, Τζαβέλλα και Χατζισαφί να είναι η τριάδα στην άμυνα. Άμραμπατ και Τσούμπερ έπαιξαν στον ρόλο των μπακ χαφ, έχοντας στον άξονα τους Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα. Μπροστά τους αγωνίστηκε ο Μάνταλος, με τον Αραούχο μοναδικό στην κορυφή της επίθεσης!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Α’ ημίχρονο

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την αναμέτρηση με αρκετά λάθη στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Ένα από αυτά ήταν του Τζαβέλλα εντός περιοχής οδηγώντας την μπάλα στον Ντε Βισέντι, αλλά ο Έλληνας αμυντικός της ΑΕΚ διόρθωσε το λάθος του με ένα σημαντικό “στοπ” στο 5′. Οι προσπάθειες ανάπτυξης των φιλοξενούμενων έγιναν κυρίως από τα πλάγια, με τον Βίντα να ανεβαίνει ψηλά και να συμμετέχει σε αυτές.

Η πρώτη αξιοσημείωτη στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε στο 21′, με τους Γιόνσον, Πινέδα και Αραούχο να συνεργάζονται, αλλά το σουτ του Αργεντινού βρήκε σε ετοιμότητα τον Κορνέζο, που “έκοψε” άμεσα το τετ α τετ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν με δύο σουτ που κόντραραν στο 27′, ενώ διαμαρτυρήθηκαν και για πέναλτι μετά το τέλος της φάσης.

Το πέναλτι εν τέλει ήρθε στο 32′! Ο Σιμάνσκι ανέτρεψε τον Σλίβκα, όμως ο Ντε Βισέντι αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Η ΑΕΚ δεν άργησε να τιμωρήσει την αστοχία των γηπεδούχων και να πάρει προβάδισμα στο σκορ! Ο Αραούχο έκλεψε την μπάλα στο 35′, συνεργάστηκε με τον Πινέδα κάνοντας το ένα-δύο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας για το 0-1!

Το κλεψιμο των παικτών της Ένωσης στο 43′, έβγαλε μπροστά τον Τσούμπερ, που για λίγο έστειλε την μπάλα εκτός εστίας. Λίγο αργότερα η κεφαλιά του Μάνταλου και ένα μακρινό σουτ του Τσούμπερ στις καθυστερήσεις απείλησαν σημαντικά την εστία του Γκαραβέλη, αλλά δεν είχαν αποτέλεσμα για τους “κιτρινόμαυρους”. Με αυτό τον τρόπο η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το ημίχρονο με το προβάδισμα του ενός γκολ (0-1).

Β’ ημίχρονο

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στην αρχή του δεύτερου μέρους, προσπαθώντας να βρει το γκολ που θα κλειδώσει το ματς. Πολλά φάουλ και έντονα μαρκαρίσματα δεν άφησαν το παχινίδι να παρουσιάσει σημαντικές τελικές στο πρώτο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Μια κεφαλιά του Σιμάνσκι, έπειτα από φάουλ που κέρδισε η ΑΕΚ, κατέληξε εκτός στο 55′.

Ένα ακόμη κλέψιμο του Αραούχο -αυτή την φορά από λάθος του Τζανετόπουλου- τον έφερε σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής και ο Αργεντινός σκόραρε με ένα όμορφο πλασέ, νικώντας τον Γκαραβέλη για το 0-2 στο 67′!Οκτώ λεπτά αργότερα ήρθε και η σειρά του Πινέδα να “χτυπήσει” την άμυνα της Λαμίας. Η πάσα του Βίντα έφτασε τον Μεξικανό και με ένα μακρινό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην γωνία του Γκαραβέλη για το 0-3!

Οι γηπεδούχοι με τις αλλαγές τους, φάνηκε να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας και ένα δοκάρι στο 83′ με τον Τσούκαλο, αλλά ο κίνδυνος στην συνέχεια πέρασε για την Ένωση. Τα επόμενα λεπτά ήταν διαδικαστικά και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε μετά από τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις! (0-3)

ΠΑΣ Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Γκαραβέλης, Σιμόν, Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Προβυδάκης (58′ Μανούσος), Γκοράνοβ, Σλίβκα, Μπάμπης (82′ Σαραμαντάς), Νούνιες, Ντε Βισέντι (74′ Τσούκαλος), Τσιλούλης (3-5-2)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Βίντα (83′ Ρότα), Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Άμραμπατ (89′ Φράνσον), Τσούμπερ (89′ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (76′ Γκαρσία), Μάνταλος, Αραούχο (83′ Μήτογλου) (3-5-2)

Διαιτητικό τιμ:

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας), Βοηθοί: Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), 4ος: Τσέτσιλας (Γρεβενών), VAR: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)
AVAR: Πάτρας (Μακεδονίας)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ