Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επιστρέφει στην Premier League ο Ομπαμεγιάνγκ

Έτοιμος για την επιστροφή του στην Αγγλία και την Premier League είναι ο Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Η Μπαρτσελόνα είναι εδώ και καιρό σε συζητήσεις με την Τσέλσι, με τις δύο πλευρές να είναι κοντά σε συμφωνία.

Έπειτα από την απομάκρυνση του Λουκάκου, ο οποίος επέστρεψε στην Ίντερ με την μορφή δανεισμού, η Τσέλσι είναι σε αναζήτηση επιθετικού. ‘Οπως όλα δείχνουν, εκλεκτός του Τούχελ γι’ αυτή τη θέση είναι ο Ομπαμεγιάνγκ. Ο Γκαμπονέζος επιθετικός δεν υπολογίζεται από τους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι θέλουν να τον ξεφορτωθούν. Ο ερχομός του Λεβαντόφσκι στην Μπαρτσελόνα έχει δημιουργήσει συμφόρηση στο κέντρο της επίθεσης της ομάδας. Κάτι που έχει καταλάβει και ο ίδιος ο Ομπαμεγιάνγκ. Επομένως, βλέποντας πως ο χρόνος του θα είναι περιορισμένος την επόμενη χρονιά, ψάχνει ομάδα που θα του δώσει βασικό ρόλο.

Η επιστροφή του στην Premier League ήταν κάτι που έβλεπε εξαρχής με καλό μάτι. Και αυτό διότι, είναι ένα πρωτάθλημα που γνωρίζει και στο οποίο μεγαλούργησε φορώντας την φανέλα της Άρσεναλ. Οι ομάδες που έδειξαν το πιο ζεστό ενδιαφέρον για την απόκτησή του ήταν οι Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Ωστόσο, οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν μετουσίωσαν ποτέ το ενδιαφέρον τους σε επίσημη πρόταση. Κάτι που έκανε από την πλευρά της η Τσέλσι.

Οι «μπλε» του Λονδίνου κατέθεσαν πρόταση ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον, το συγκεκριμένο ποσό μπορεί εύκολα να ανέβει στα 27 εκατομμύρια μέσα από μπόνους επίτευξης στόχων. Έτσι, η Μπαρτσελόνα είναι έτοιμη να πει το «ναι» και να μπορέσει επιτέλους να δηλώσει τον Ζιλ Κουντέ στην λίστα της για το πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός είναι ο μόνος από τα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα που δεν έχει ακόμα δικαίωμα συμμετοχής στην La Liga. Αιτία είναι το «salary cap» που έχει επιβάλλει η ισπανική ομοσπονδία και οφείλουν οι ομάδες της να τηρούν.

Η Μπαρτσελόνα απέκτησε τον Ομπαμεγιάνγκ τον περασμένο Ιανουάριο ως ελεύθερο από την Άρσεναλ. Σε αυτό το διάστημα ο 33χρονος φορ κατάφερε να σημειώσει 13 γκολ σε συνολικά 23 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ ήδη φέτος έχει καταγράψει μια ολιγόλεπτη συμμετοχή με τους Καταλανούς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ