Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καραμπάο Καπ: Με Νιούπορτ στην επόμενη φάση η Λέστερ – Ποιο είναι το προφίλ των «εξόριστων»;

Η Λέστερ κατάφερε μετά κόπων και βασάνων να προκριθεί στην επόμενη φάση του Καραμπάο Καπ, καθώς αντιμετώπισε τη μαχητική ομάδα από την League Two, Στόκπορτ. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς δεν μπόρεσε να βρει τρόπο να βρει δίχτυα στην κανονική διάρκεια του αγώνα καθώς έληξε 0-0 στο Έτζλεϊ Παρκ.

Ο αγώνας της Τρίτης πήγε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι “Αλεπούδες” κέρδισαν με 3-1, γλυτώνοντας το κάζο. MVP του αγώνα ήταν αναμφίβολα ο πρωτοεμφανιζόμενος τερματοφύλακας Ντάνιελ Ίβερσεν ήταν, αποκρούοντας τρία πέναλτι της Στόκπορτ.

Η κλήρωση για τον τρίτο γύρο πραγματοποιήθηκε μετά την αναμέτρηση της Τρανμίρ Ρόβερς με τη Νιουκάσλτ, όπου νικήτρια ομάδα ήταν η ομάδα της Premier League με 2-1 εκτός έδρας. Η Λέστερ κληρώθηκε με την Νιούπορτ Κάουντι, ομάδα που αγωνίζεται στην League Two.

Ποια είναι όμως η Νιούπορτ Κάουντι:

Η Νιούπορτ Κάουντι ιδρύθηκε το 1912 και “αναγεννήθηκε” το 1989, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων. Η ομάδα έχει πολλά παρατσούκλια, όπως για παράδειγμα “οι εξόριστοι”. Η τροπαιοθήκη της δεν είναι γεμάτη, αλλά έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα των χαμηλών κατηγοριών με κάποιες διακρίσεις στο παρελθόν με σημαντικότερη, την κατάκτηση του Κυπέλλου της Ουαλίας απέναντι στην Σριούσμπερι Τάουν. Το τρόπαιο χωρίστηκε σε δύο αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες, με την πρώτη να πραγματοποιείται στις 6 Μαΐου 1980 και σκορ 2-1 υπέρ της Νιούπορτ και την δεύτερη στις 12 του ίδιου μήνα, με σκορ 3-0 εκτός έδρας.

Από την κατάκτηση στην…χρεωκοπία:

Παρά την τεράστια διάκριση της ομάδας και πάρα την ψυχολογική ώθηση που πήραν και οι παίκτες, αλλά και οι φίλαθλοι, η Νιούπορτ δεν κατάφερε να “κερδίσει” τις οφειλές της, οι οποίες ανέρχοταν στις 330.000 λίρες, πόσο το οποίο για την εποχή εκείνη αλλά και για το βεληνεκές των “εξόριστων”, ήταν υψηλό. Στη συνέχεια εκδιώχθηκαν από το πρωτάθλημα Τοπικού ενδιαφέροντος επειδή δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους. Το ρεκόρ τους (τέσσερις νίκες, επτά ισοπαλίες και 19 βαθμοί σε 29 αγώνες) διαγράφηκε. Ο σύλλογος επανήλθε λίγα χρόνια αργότερα και πήρε το όνομα “Newport A.F.C.” και υιοθέτησε το παρατσούκλι “Οι εξόριστοι”, καθώς έπρεπε να παίξουν τους εντός έδρας αγώνες για τη σεζόν 1989–90 στο γήπεδο του London Road στην πόλη Moreton-in-Marsh στο Βόρειο Γκλόστερ, βορειοανατολικά του Νιούπορτ. Το συμβούλιο του Νιούπορτ θεώρησε τη νέα εταιρεία ως συνέχεια της παλιάς και αρνήθηκε την άδεια να χρησιμοποιήσει το “Somerton Park”, λόγω του απλήρωτου ενοικίου.

Το γήπεδο όπου αγωνίζεται:

Στάδιο της ομάδας πλέον αποτελεί το «Rodney Parade», χωρητικότητας μόλις 7850 θέσεων, δείχνοντας και τις μικρές δυνατότητες του συλλόγου. Το γήπεδο φιλοξενεί την Νιούπορτ εδώ και χρόνια, ενώ ήταν στο “πλάι” της, όταν “αναγεννήθηκε” και προσπαθούσε να ορθοποδήσει. Το γήπεδο επίσης, χρησιμοποιείται και από την ομάδα ράγκμπι της Νιούπορτ. Το 2021 ο σύλλογος και οι πρώην ιδιοκτήτες του “Rodney Parade”, μετέφεραν τους εντός έδρας αγώνες τους στο “Newport Stadium”, συμφωνώντας να παίζουν δύο εντός έδρας αγώνες ανά σεζόν στο “Rodney Parade”.

Οι φίλαθλοι της ομάδας:

Η Κομητεία Νιούπορτ αντλεί την κύρια υποστήριξή της από την πόλη του Νιούπορτ, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της ιστορικής περιοχής Μονμουθσάιρ. Οι υποστηρικτές του συλλόγου αναφέρονται ως “Στρατός”, σε σχέση με το παραδοσιακό χρώμα του συλλόγου, και τα αθλητικά χρώματα που συνδέονται ευρύτερα με το Νιούπορτ. Ο ανεπίσημος ύμνος των φιλάθλων είναι το “Come on the County”, γραμμένο από τον Κεν Μπακ και τον Έρικ Τόμας. Αρχικά κυκλοφόρησε το 1973, ηχογραφήθηκε εκ νέου το 1999 και το 2010.

Πως είναι σήμερα η ομάδα των “εξόριστων”;

Σήμερα η ομάδα αγωνίζεται στην League Two (4η κατηγορία Αγγλίας) και δεν έχει ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα μιας και βρίσκεται στην 19η θέση (από τις 24) με 4 βαθμούς στις πέντε πρώτες αγωνιστικές (1 νίκη, 1 ισοπαλία και 3 ήττες). Το “πουλέν” των “πορτοκαλί”, αποτελεί ο επιθετικός Ομάρ Μπογκλ, ο οποίος έχει σκοράρει στα 3 από τα 5 φετινά της παιχνίδια. Γενικά, υπάρχει μεγάλος αναβρασμό στις τάξεις των φιλάθλων, καθώς ο παίκτης θεωρείται ότι βρίσκεται στον σύλλογο προκειμένου να τον βελτιώσει αγωνιστικά.

Η Λέστερ εάν παίξει το σοβαρό της ποδόσφαιρο και παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο, δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα στον αγώνα της απέναντι στην ομάδα της Δ’ Κατηγορίας. Δυστυχώς έχει αποδειχθεί ότι η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, μόνο εύκολα δεν παίρνει αποτελέσματα την φετινή της σεζόν, οπότε και η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα να την παρακολουθήσουμε. Αναμένουμε την έναρξη της λοιπόν, όπου οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ