Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μια ΑΕΚ σε περσινούς ρυθμούς… πληγώθηκε από τον Ντέλετιτς

Με ένα εντυπωσιακό γκολ του Ντέλετιτς στο πρώτο ημίχρονο, ο Βόλος απέδρασε από την κατάμεστη Ριζούπολη (0-1) και ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ “πλήγωσε” την παλιά του ομάδα – Αναποτελεσματική η ΑΕΚ, δεν μπόρεσε να “σπάσει” την  εξαιρετικά οργανωμένη άμυνα του Βόλου.

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα του Βόλου και με ένα εντυπωσιακό γκολ του πρώην “κιτρινόμαυρου” Ντέλετιτς, η ομάδα της Θεσσαλίας κατάφερε να πάρει για ακόμη μια φορά “διπλό” με αντίπαλο την Ένωση!

Οι αρχικές αποφάσεις των προπονητών

Με “συνταγή” Λαμίας αγωνίστηκε η ΑΕΚ στην αναμέτρηση. Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε και πάλι το 3-5-2 (3-5-1-1), με τους ίδιους ποδοσφαιριστές όπως έκανε και απέναντι στην ομάδα της Φθιώτιδας. Συγκεκριμένα, βρέθηκε ο Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, με τους Βίντα, Τζαβέλλα και Χατζισαφί να είναι η τριάδα στην άμυνα. Άμραμπατ και Τσούμπερ έπαιξαν στον ρόλο των μπακ χαφ, έχοντας στον άξονα τους Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα. Μπροστά τους αγωνίστηκε ο Μάνταλος, με τον Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης!

Ο υπηρεσιακός τεχνικός του Βόλου, Κώστας Μπράτσος επέλεξε να ξεκινήσει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Συγκεκριμένα, ο Κλέιμαν βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια. Τετράδα στην άμυνα με τους Άλχο, Σιέλη, Εσκοβάλ και Λούνα να την απαρτίζουν. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Μεταξάς και Τσοκάνης, έχοντας μπροστά τους τον Ντέλετιτς, ενώ Φερνάντες και Φερνάντεζ έπαιξαν στα άκρα της επίθεσης. Μόνος προωθημένος στην κορυφή της επίθεσης του Βόλου, ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος Τόμας Φαν Βέερτ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Με έντονη διάθεση να δημιουργήσουν κινδύνους ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες στην αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι την εστία του Στάνκοβιτς με μια εξαιρετική αντεπίθεση στο 4′, αλλά ο Αυστριακός γκολκίπερ μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Φερνάντεζ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Βόλος έγινε ξανά απειλητικός, με το σουτ του Μεταξά να μπλοκάρεται και πάλι από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Η απάντηση της ΑΕΚ, ήρθε άμεσα με τον Αραούχο να πατά περιοχή , όμως βρήκε μπροστά του τον Άλχο!

Η ΑΕΚ πίεζε… αλλά ο Βόλος ήταν εκείνος που απειλούσε ουσιαστικά, με αποτέλεσμα να πάρει το προβάδισμα στην αναμέτρηση. Ένα αιφνιδιαστικό-εντυπωσιακό σουτ του Ντέλετιτς (εκτός περιοχής) στο 19′, νίκησε τον Στάνκοβιτς και έγινε το 0-1 από τον Βόλο και τον πρώην παίκτη της Ένωσης.

Το γκολ που δέχτηκε η ΑΕΚ, φάνηκε πως την “ξύπνησε” και οι “κιτρινόμαυροι” αύξησαν την πίεση τους στην περιοχή του Βόλου, με τον Βίντα να συμμετέχει και αυτός στο χτίσιμο της επίθεσης. Έτσι η πρώτη τελική για την Ένωση έφτασε στο 32′, όμως ο Τσούμπερ βρήκε στο τετ α τετ ένα εκπληκτικό Κλέιμαν, που έσωσε τους φιλοξενούμενους.

Από εκεί και έπειτα η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την κατοχή και να πολιορκεί την άμυνα του Βόλου, χωρίς να δημιουργήσει όμως κάποια σημαντική τελική πλην το σουτ του Μάνταλου στο 42′ που κόντραρε.

Στο δεύτερο μέρος ο Αλμέιδα προχώρησε σε αλλαγές με Γκατσίνοβιτς και Γκαρσία να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, αντικαθιστώντας τους Άμραμπατ και Μάνταλο αντίστοιχα, ενώ το σύστημα παρέμεινε 3-5-2.

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του, με ένα διαγώνιο σουτ στο 52′ που όμως μπλόκαρε ο Κλέιμαν! Μια επικίνδυνη σέντρα του Χατζισαφί λίγο αργότερα οδήγησε στο “τσαφ” του Εσκοβάν, με τον Κλέιμαν να παραμένει σταθερός σε ακόμη μια φάση, ενώ στο 62′ ο Γκαρσία προσπάθησε να “σκάψει” την μπάλα και να βάλει ένα απίθανο γκολ, αλλά στάθηκε άτυχος…

Η είσοδος του Ρότα οδήγησε σε αλλαγή σχηματισμού και η Ένωση έπαιξε με τετράδα στην άμυνα, έχοντας Ρότα και Χατζισαφί στα άκρα της. Η προσπάθεια των γηπεδούχων να αναπτυχθούν από τα πλάγια φαίνεται πως δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα και η ομάδα του Αλμέιδα δεν μπορούσε να νικήσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του Βόλου.

Η κεφαλιά του Τζαβέλλα στο 74′, έπειτα από κόρνερ ήταν καλή, παρόλ’ αυτά δεν βρήκε στόχο… Μετά από αρκετή ώρα οι φιλοξενούμενοι πάτησαν περιοχή με τον Φαν Βέερτ, που είδε το σουτ να καταλήγει εκτός στο 78′. Η ΑΕΚ απάντησε σύντομα με τον Σιμάνσκι, ο οποίος μετά από σέντρα του Γκαρσία έπιασε ένα πλασέ στην κίνηση, χωρίς να νικήσει τον Κλέιμαν!

Στα τελευταία λεπτά οι προσπάθειες των “κιτρινόμαυρων” γίνονταν όλο και περισσότερες, χωρίς όμως να πάρουν κάτι ουσιαστικό, ενώ υπήρξε και ακύρωση για γκολ του Βόλου μετά από offside.

Έτσι η αναμέτρηση έληξε με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται από το πρώτο ημίχρονο και το εκπληκτικό γκολ του Ντέλετιτς.

Ενδεκάδες

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα, 3-5-2): Στάνκοβιτς – Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί – Άμραμπατ (46′ Γκατσίνοβιτς), Σιμάνσι, Γιόνσον (82′ Αλμπάνης), Πινέδα (65′ Ρότα), Τσούμπερ – Μάνταλος (46′ Γκαρσία) – Αραούχο

Βόλος (Κώστας Μπράτσος, 4-2-3-1): Κλέιμαν – Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα – Μεταξάς (56′ Ματίγια), Τσοκάνης – Π. Φερνάντεζ, Ντέλετιτς (80′ Πίρινεν), Β. Φερνάντες (71′ Ουές) – Φαν Βέερτ

Διαιτητικό team:

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Βοηθοί: Ψαρρής (Ζακύνθου), Καλαμπόκης (Αιτ/νίας), 4ος διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων), VAR: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας),
AVAR: Δημητριάδης (Μακεδονίας)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ