Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανακούφιση και επιστροφή στις νίκες με γκολάρες Πινέδα-Άμραμπατ!

Η ΑΕΚ κατάφερε να αντιδράσει μετά την εντός έδρας ήττα από τον Βόλο και επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 2-0 για την 3η αγωνιστική της Super League 1.

Τεράστια ψυχολογική και βαθμολογική νίκη για την ΑΕΚ, που χάρη στα γκολ του Πινέδα και του Άμραμπατ επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα και πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο ενόψει της συνέχειας και της πολύ κρίσιμης αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δυσκολεύτηκε, αλλά βρήκε τις λύσεις απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα, με ένα εντυπωσιακό γκολ του Πινέδα, ενώ στο τέλος του ματς ο Άμραμπατ “κλείδωσε” το τρίποντο!

Οι αρχικές αποφάσεις των προπονητών

Αλλαγή στο σύστημα για την ΑΕΚ με τον Ματίας Αλμέιδα να διαλέγει το 4-2-3-1, αντί του 3-5-2 που χρησιμοποίησε στα δύο προηγούμενα ματς με Λαμία και Βόλο ΝΠΣ. Ο Στάνκοβιτς βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, με Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλα και Χατζισαφί να αποτελούν την τετράδα της αμύνας. Ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Σιμάνσκι και Γιόνσον έχοντας μπροστά τους τον Πινέδα. Στα άκρα της επίθεσης ο Αργεντινός προπονητής διάλεξε τους Γκατσίνοβιτς και Τσούμπερ με τον Αραούχο στην κορυφή της.

Ο Θανάσης Στάικος επέλεξε για τον ΠΑΣ Γιάννινα σύστημα 4-3-3. Ο Σούλης βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια. Τετράδα στην άμυνα με τους Σόρια, Παντελάκη, Εραμούσπε και Κιάκο να την απαρτίζουν. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Λιάσος, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, ενώ η τριάδα στην επίθεση συμπληρώθηκε από τους Ροσέρο, Μορέιρα και Παμλίδη.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Πιέζοντας ψηλά ξεκίνησε και πάλι την αναμέτρηση η ΑΕΚ, με τους παίκτες της να κλέβουν στον χώρο του κέντρου και ο Πινέδα να απειλεί από το πρώτο μόλις λεπτό με ένα μακρινό σουτ την εστία του Σούλη. Η απάντηση των φιλοξενούμενων στην ευκαιρία της Ένωσης ήρθε στο 8′ με την ατομική ενέργεια του Ροσέρο, όμως η προσπάθεια του κατέληξε εκτός.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να φέρει στα μέτρα του το παιχνίδι, κλείνοντας τους χώρους και μη δίνοντας την ευκαιρία στην ΑΕΚ να αναπτυχθεί σωστά. Μετά το 35′, η αναμέτρηση πήρε “φωτία” με τους γηπεδούχους να αυξάνουν την πίεση και να φέρνουν σε δύσκολη θέση τους Γιαννιώτες.

Ένα σουτ του Πινέδα στο 36′ αποκρούστηκε από τον Σούλη και ο Αραούχο δεν μπόρεσε να πάρει το ριμπάουντ και να σκοράρει. Ένα λεπτό αργότερα ο ΠΑΣ βγήκε στην κόντρα με τον Ροσέρο, αλλά πριν το τετ α τε με τον Στάνκοβιτς “κόπηκε” από το κομβικό τάκλιν του Γιόνσον.

Τελικά το γκολ ήρθε για την ΑΕΚ στο 40′! Ένα κλέψιμο της ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή έφερε την μπάλα στον Τσούμπερ, από εκεί στον Γκατσίνοβιτς και στην συνέχεια ο Σέρβος πάσαρε στον Πινέδα, που με ένα μονακόμματο φανταστικό σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-0 λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου!

Με τον τρόπο που τελείωσε ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ. Το μακρινό σουτ του Τσούμπερ στο 47′, από το όριο της περιοχής δεν βρήκε στόχο και κατέληξε εκτός, απειλώντας όμως με το ξεκίνημα την άμυνα των φιλοξενούμενων. Ο Ροσέρο συνέχισε πάντως να αποτελεί πρόβλημα για την άμυνα της Ένωσης. Στο 52′ ο Σόρια του έσπασε ωραία την μπάλα, αλλά ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΣ την έστειλε ψηλά άουτ.

Στο 66′ οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν, με τον Τζίμα όμως να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί το κλέψιμο και να απειλήσει την εστία του Στάνκοβιτς. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε τρεις αλλαγές, με μια από αυτές να είναι ο Ελίασαν, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με τα “κιτρινόμαυρα”!

Η Ένωση με τέσσερις λοιπόν αλλαγές μέσα σε επτά λεπτά, απέκτησε φρεσκάδα και κατάφερε να κάνει το 2-0 μέσα από μια εξαιρετική συνεργασία των Μοχαμάντι – Άμραμπατ, με τον Μαροκινό να κλειδώνει το “τρίποντο” για την ΑΕΚ.  Έτσι πήρε μια σημαντική νίκη, που της δίνει βαθμούς και ψυχολογία για το αθηναϊκό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό της επόμενης αγωνιστικής.

Ενδεκάδες

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς – Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί – Σιμάνσκι (70′ Ελίασον), Γιόνσον – Γκατσίνοβιτς (70′ Μάνταλος),Τσούμπερ (77′ Άμραμπατ) Πινέδα – Αραούχο (70′ Γκαρσία)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος, 4-3-3): Σούλης – Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος – Καραχάλιος – Μπιλμπάο, Λιάσος (56′ Ριένστρα) – Μορέιρα (46′ Τζίμας), Παμλίδης, Ροσέρο.

Διαιτητικό team:

Διαιτητής: Μανούχος, Βοηθοί: Σινιοράκης, Δ. Βεργέτης, 4ος: Χ. Βεργέτης, VAR: Κουμπαράκης, Μεϊντάνας

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ