Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Άρης – ΠΑΟΚ: Το background της αναμέτρησης από τα μάτια των «ασπρόμαυρων»

Απομένουν λίγες ώρες για το clasico της Θεσσαλονίκης και οι «ασπρόμαυροι» παρουσιάζουν ενδιαφέρονται στοιχεία αναφορικά με την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους «κίτρινους».

Αναλυτικά:

«Ο ΠΑΟΚ έχει 47 νίκες επί του Άρη, με τις 15 από αυτές να είναι σε εκτός έδρας αναμετρήσεις. Στα 61 αυτά παιχνίδια υπάρχουν ακόμη 24 ισοπαλίες, ενώ ο Άρης έχει επικρατήσει 22 φορές.

Τα 52 γκολ που έχει σημειώσει ο ΠΑΟΚ έχουν έρθει από 36 διαφορετικούς σκόρερ, με τον Στέφαν Σβαμπ να είναι εκείνος που έχει βρει δίχτυα τις τελευταίες δύο φορές που σκόραρε ο Δικέφαλος ανεξάρτητα έδρας.

Τα περισσότερα γκολ σε εκτός έδρας αναμετρήσεις με τον Άρη έχει σημειώσει ο Γιάννης Γιακουμής, που βρήκε δίχτυα τρεις φορές σε εκτός έδρας αναμέτρηση, ενώ έχει ακόμη ένα μέσα στην Τούμπα στα 18 συνολικά ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης που έχει αγωνιστεί.

Η ευρύτερη νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα του Άρη είναι το 4-0 στις 7 Δεκεμβρίου 1994. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με γκολ των Τουρσουνίδη (22’, 57’), Λαγωνίδη (61’) και Μπότσιεκ (92’) ο Δικέφαλος έφτασε σε αυτό το επίπεδα το σκορ.

Εκτός από τον Γιώργο Τουρσουνίδη, οι Πάριδης, Σπάσιτς, Μίετσελ και Πρίγιοβιτς είναι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που έχουν σημειώσει δύο γκολ σε εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη.

Οι πέντε από τις 15 εκτός έδρας νίκες του Δικεφάλου είναι με 1-0, ενώ υπάρχουν ακόμη πέντε με 2-1. Από εκεί και πέρα έχει επικρατήσει ακόμη με 0-4, 0-3, 2-3, 0-2 και 1-3.

14 φορές έχει παρουσιαστεί το 0-0 στις αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον Άρη, αποτέλεσμα που είναι το δημοφιλέστερο στις μεταξύ τους κόντρες εκεί. Ακολουθεί το 1-0 υπέρ του Άρη με οκτώ εμφανίσεις και το 1-1 με έξι.

Ο Άρης με τη νίκη του (4-2) στις 4 Ιανουαρίου 2020 έσπασε ένα σερί που είχε ο ΠΑΟΚ με 11 διαδοχικές αναμετρήσεις χωρίς ήττα από τον Άρη εντός και εκτός έδρας από τις 3 Οκτωβρίου 2010 και την επικράτηση τότε του Άρη με 1-0 μέσα στην Τούμπα.

Ο Γιώργος Κούτσης είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει με τα χρώματα και των δύο ομάδων, ενώ ο Πετκάκης του Άρη ο μοναδικός που έχει κάνει χατ τρικ σε αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ