Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

GP Ολλανδίας – Αγώνας: Άνετη νίκη για τον Verstappen

Ακόμα μια νίκη κατέκτησε ο Verstappen, πλησιάζοντας περισσότερο στο τίτλο, καθώς ο Leclerc βρέθηκε στην τρίτη θέση. Δεύτερος ο Russell, απίστευτα πράγματα από την Ferrari, για άλλον ένα αγώνα.

Στην εκκίνηση, ο Verstappen υπερασπίστηκε εξαιρετικά την θέση του, έναντι του Leclerc, που είχε γρήγορη αντίδραση. Στις πίσω θέσεις, δεν υπήρξε κάποια αλλαγή, με τις δυο Mercedes να εκκινούν με μέση γόμα.

Μέχρι το 15ο γύρο, δεν υπήρξε κάποια αλλαγή, μέχρι την στιγμή που ανέλαβε δράση η Ferrari. Οι Ιταλοί, καλούν τον τρίτο Sainz, για αλλαγή ελαστικών, όμως δεν είχαν έτοιμα τα ελαστικά του, με αποτέλεσμα το pit stop, να διαρκέσει πάνω από 12 δευτερόλεπτα, με τον Perez να εκμεταλλεύεται την κατάσταση, και να περνά τον Ισπανό.

Στον 48ο γύρο, ο Tsunoda εγκαταλείπει, με αποτέλεσμα να βγει Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας. Ο Verstappen βρισκόταν στην πρώτη θέση, ενώ οι δυο Mercedes, έβαλαν σκληρή γόμα, ώστε να φτάσουν ως το τέλος.

Στον 55ο γύρο, ο Bottas εγκατέλειψε με πρόβλημα στο κινητήρα, με τον αγώνα να αποκτά ενδιαφέρον. Verstappen, Russell και Leclerc, μπήκαν στα pits για μαλακή γόμα, ενώ ο Hamilton, έμεινε στην πίστα με χρησιμοποιημένη μέση γόμα.

Στον 61ο γύρο, στην επανέναρξη του αγώνα, ο Verstappen πέρασε με άνεση τον Hamilton. Στους επόμενους γύρους, ο Βρετανός δέχθηκε προσπέραση από τον Russell και τον Leclerc, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην τέταρτη θέση. Τον βαθμό του ταχύτερου γύρου, κατέκτησε ο Verstappen, ενώ αναδείχθηκε και οδηγός της ημέρας.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ