Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

GP Ολλανδίας – Qualifying: Pole Position για τον Verstappen

Ακόμη μια Pole κατέκτησε ο Ολλανδός, στον εντός έδρας αγώνα του. Στο 2-3 η Ferrari, με Leclerc και Sainz. Από κοντά και ο Hamilton.

Στο Q1, o Verstappen έδειχνε από την αρχή ότι θα κυριαρχήσει ακόμη μια φορά, καθώς προκρίθηκε στην πρώτη θέση, με τον Hamilton να βρίσκεται στο χιλιοστό. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Bottas Magnussen, Ricciardo, Vettel, Latifi.

Στο Q2, τα πράγματα έδειχναν να αλλάζουν, καθώς ο Sainz ήταν ταχύτερος, με την Mercedes του Russell αυτή τη φορά, να καταλήγει στην δεύτερη θέση, ενώ ο Verstappen ήταν τρίτος με διαφορά 1 δεκάτου. Εκτός έμειναν Gasly, Ocon, Alonso, Zhou, Albon. Έκπληξη ο αποκλεισμός των δυο Alpine, καθώς στα practice είχαν καλή παρουσία.

Στο Q3, στην πρώτη προσπάθεια, ο Leclerc ήταν ταχύτερος έναντι του Verstappen, για μόλις 59 χιλιοστά. Στην δεύτερη προσπάθεια, ο Verstappen απάντησε με ταχύτερο χρόνο, ο Leclerc έκανε λάθος στο sector 2 και έχασε χρόνο, διατηρώντας όμως την δεύτερη θέση. Ο Sainz, βρέθηκε κοντά στους πρωτοπόρους, με παρόμοιο χρόνο, κατέληξε στην τρίτη θέση. Οι δυο Mercedes είχαν την δυνατότητα να βελτιώσουν, όμως μετά από έξοδο του Perez, βγήκε κίτρινη σημαία, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ