Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κυριαρχική επί 90′ η Προσοτσάνη!

Ισχνή φιλική νίκη..
..σπουδαία όμως εμφάνιση και στα δύο ημίχρονα για την Προσοτσάνη του Φώτη Χατζηκυριάκου, για τις ισάριθμες 11άδες που χρησιμοποίησε ο 48άχρονος τεχνικός στο φιλικό απέναντι στην Καλλίφυτο (σ.σ. 1:0 στο 21’ ο Κ. Τσακμακίδης).


 

Παρουσία λιγοστών φιλάθλων λόγω τόσο του εργάσιμου της ημέρας όσο και της πρεμιέρας της «επίσημης αγαπημένης» απέναντι στην Κροατία, οι πρώτοι 11 της Προσοτσάνης με πολλούς αυτοματισμούς στο μεσοεπιθετικό κομμάτι έθελξαν με την απλότητα στο παιχνίδι τους και το 1:0 φαντάζει πολύ λίγο σε σχέση με τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Στο β’ ημίχρονο και με τα 9/11 αλλαγμένα, η μορφή του παιχνιδιού δεν άλλαξε στο ελάχιστο: πολλή πίεση στο χώρο του κέντρου με τα κλεψίματα να περνούν στην ημερήσια διάταξη και τη γρήγορη μετάβαση στην επίθεση να βάζει δύσκολα στην άμυνα των φιλοξενούμενων, η οποία ειδικά μέχρι το 70ό λεπτό δεν μπορούσε να..ξεμυτίσει από τα καρέ του Τσακιρίδη.
Όπως ήταν φυσικό ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε όσο κυλούσε ο χρόνος, με το τελικό 1:0 να μένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι της αναμέτρησης.

 

Τα στοιχεία του αγώνα 

6ος ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ~ 6μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γεώργιος Μακρής»


Διαιτητής: Λαμπριανίδης Ισαάκ
Α’ Βοηθός: Μπαρούμας Κώστας
Β’ Βοηθός: Θαμνίδης Χαράλαμπος

 

Το γκολ και τα..δοκάρια: 

1:0 στο 21’. Πολύ ωραία ανάπτυξη των γηπεδούχων με την μπάλα να φτάνει δεξιά όπου ο Πετρίδης επιχειρεί τη σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Κ. Τσακμακίδης στοπάρει κι εκτελεί με το δεξί στην κλειστή γωνία του ανήμπορου ν’ αποσοβήσει το γκολ Τσακιρίδη.

30’. Πάλι από τα δεξιά η Προσοτσάνη φτάνει στα καρέ της Καλλιφύτου με τη συστημένη σέντρα του Τσαγκαλίδη και το εναέριο εξ επαφής πλασέ του Τόπι να εξοστρακίζεται στο οριζόντιο δοκάρι.

45’. Τακουνάκι-ασσίστ του Τόπι κι όβερλαπ μέσα στην περιοχή του Καλαϊτζή, το διαγώνιο εν κινήσει σουτ του 28άχρονου άσσου στέλνει την μπάλα να «γλείψει» το οριζόντιο και να φεύγει άουτ.

* Η Προσοτσάνη κέρδισε 8 κόρνερ έναντι 2 της Καλλιφύτου. Ο Φώτης Χατζηκυριάκου χρησιμοποίησε 23 παίκτες κι ο Θωμάς Ματρακούκας 17

 

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ(Φώτης Χατζηκυριάκου): Ιωαννίδης (46’ Καγγελίδης), Πετρίδης (46’ Χατζήογλου), Καλαϊτζής (46’ Καλαϊτζίδης / 83’ Βοσκοπούλλι), Παπαμιχαήλ (46’ Παυλίδης), Αστερίου (46’ Καρακάσης), Κωνσταντινίδης (46’ Παναγιωτίδης), Περσιανλής (46’ Λίπο), Ρούσσος (66’ Μανλής), Τσαγκαλίδης (46’ Ματζιάρης), Κ. Τσακμακίδης (46’ Γουνατίδης) & Τόπι (66’ Μωυσίδης)

ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ(Θωμάς Ματρακούκας): Τσακιρίδης (73’ Τσαγκαλίδης), Κυριακίδης (70’ – Γ. Παπαδόπουλος), Δερμεδεσιώτης (46’ Παλατσίδης), Αρχ. Νεοφυτίδης, Επ. Νεοφυτίδης, Σεμπελίδης, Κ. Παπαδόπουλος, Παρουτσής (57’ Ιωαννίδης), Φερσιζίδης, Σαχανίδης (60’ – Ψαρράς), Χαραλαμπίδης (77’ Κεσίδης)

 

Τελευταίο φιλικό τεστ για τους περσινούς υπερ-πρωταθλητές Δράμας στις 10 του μήνα εκτός έδρας με το Δοξάτο του Προσοτσανιώτη τεχνικού Στράτου Κονταξή, ένα φιλικό το οποίο θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Φτελιάς με ώρα έναρξης 18:00.
Τέλος, από την προσεχή Δευτέρα θα λάβουν χώρα εργασίες επανασποράς στον αγωνιστικό χώρο του “Γεώργιος Μακρής” από το μετρ του είδους Πάνο Καστρίτση, τον ακούραστο φροντιστή του γηπέδου της δραμινής ομάδας.

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ