Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έτοιμη να κάνει κίνηση για τον Φιρμίνο η Γιουβέντους

Στο στόχαστρο της Γιουβέντους έχει μπει εσχάτως ο Ρομπέρτο Φιρμίνο. Το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου επιθετικού με την Λίβερπουλ εκπνέει το καλοκαίρι του 2023. Ως εκ τούτου η «Γηραιά Κυρία» σκοπεύει να κάνει κίνηση για τον παίκτη ενόψει Ιανουαρίου.

Πολλοί εκτιμούσαν πως ο χρόνος του Φιρμίνο στην Λίβερπουλ θα περιοριστεί αισθητά εξαιτίας της έλευσης του Ντάργουιν Νούνιεζ. Εντούτοις, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Τουλάχιστον όσον αφορά το ξεκίνημα της σεζόν.

Αφενός οι πολλοί τραυματισμοί που ταλαιπωρούν τον σύλλογο και αφετέρου η αργή προσαρμογή και η τιμωρία του Νούνιεζ (είδε κόκκινη κάρτα την 2η αγωνιστική) , έφεραν τον Φιρμίνο ξανά στο προσκήνιο. Από την μεριά του ο Βραζιλιάνος επιθετικός δεν άφησε αυτήν την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Σε σύνολο πέντε εμφανίσεων μέχρι στιγμής, έχει σκοράρει τρεις φορές μοιράζοντας παράλληλα ισάριθμες ασίστ.

Ωστόσο, είναι γεγονός πως το συμβόλαιο του εκπνέει το καλοκαίρι του 2023 και ακόμα δεν έχει γίνει συζήτηση για ανανέωση. Κάτι που μοιάζει πιθανό να συμβεί το επόμενο διάστημα. Με τον Γιούργκεν Κλοπ να έχει τις επιλογές των Ντιόγκο Ζότα και Ντάργουιν Νούνιεζ για την κορυφή της επίθεσης, ο Φιρμίνο είναι τρίτος στην ιεραρχία. Αναμφίβολα αυτό θα επηρεάσει και την πρόταση που θα του καταθέσει η Λίβερπουλ. Επομένως, είναι άγνωστο εάν ο 30χρονος επιθετικός θα συμφωνήσει για επέκταση του συμβολαίου του με τους «κόκκινους».

Την συνθήκη αυτή είναι έτοιμη να εκμεταλλευθεί η Γιουβέντους. Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, οι «μπιανκονέρι» προσβλέπουν στο ότι ο παίκτης δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του. Συνεπώς, από τον Γενάρη θα μπορεί να διαπραγματευθεί ως ελεύθερος με οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. Εφόσον, ο Φιρμίνο δεν ανανεώσει, θα προσελκύσει σίγουρα το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Παρ’ όλα αυτά, η Γιουβέντους μοιάζει αυτή τη στιγμή να έχει το πάνω χέρι ενόψει Ιανουαρίου, έχοντας κάνει φυσικά και την σχετική προεργασία.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ