Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

GP Ιταλίας – Qualifying: Pole Position για τον Leclerc

O Μονεγάσκος πιλότος της Ferrari, κατέκτησε την Pole, και αποθεώθηκε από το κοινό, στον εντός έδρας αγώνα της Scuderia. Αρκετές ποινές για τον αγώνα, με τον Grid να είναι αρκετά αλλαγμένο, καθώς 9 από τους 20 οδηγούς, δέχθηκαν ποινή.

Στο Q1, o Verstappen ήταν ταχύτερος των δυο Ferrari, δείχνοντας την δυναμική της Red Bull, στις γρήγορες πίστες. Τεράστια έκπληξη η πρόκριση του De Vries, με Williams, ο οποίος αντικατέστησε τον Albon, για το τριήμερο. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Latifi, Vettel Stroll, Magnussen, Schumacher.

Στο Q2, τα πράγματα στην κορυφή άλλαξαν, καθώς οι δυο Ferrari, προκρίθηκαν με 1-2, και τον Sainz στην κορυφή. Ακολούθησαν οι δυο Red Bull στο 3-4. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Ocon, Bottas, De Vries, Zhou Guanyu, Tsunoda. Οι De Vries και Zhou, θα εκκινήσουν εντός δεκάδας, εκμεταλλευόμενοι τις ποινές των υπολοίπων. 

Στο Q3, στην πρώτη προσπάθεια, ο Sainz ήταν για περίπου 1 δέκατο ταχύτερος, έναντι του Leclerc. Ο Verstappen βρισκόταν στην τρίτη θέση, με την διαφορά στα 3 δέκατα. Στην δεύτερη προσπάθεια, ο Leclerc απάντησε με φοβερό χρόνο, και κατέκτησε την Pole. Ακολούθησε ο Verstappen και την τριάδα συμπλήρωσε ο Sainz. Ο μόνος που θα διατηρήσει την θέση του, είναι ο Leclerc.

Αναλυτικά το grid του αγώνα:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ