Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

GP Ιταλίας – Αγώνας: Άλλη μια νίκη για τον Verstappen

Μεγάλη νίκη για τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull, στον εντός έδρας αγώνα της Ferrari. Δεύτερος ο Leclerc, ο οποίος προσπάθησε αρκετά, αλλά οι Αυστριακοί δεν “πιάνονται”. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε πίσω από το Safety Car.

Στην εκκίνηση, ο Leclerc είχε καλύτερη αντίδραση, έναντι του Russell, και παρέμεινε στην πρώτη θέση. Ο Verstappen βρισκόταν ήδη στην πέμπτη θέση, από την έβδομη.

Μέχρι τον 5ο γύρο, ο Ολλανδός είχε βρεθεί στην δεύτερη θέση, μειώνοντας διαρκώς την διαφορά από τον πρώτο Leclerc. Στον 13ο γύρο, ο Μονεγάσκος επιχείρησε διαφορετική στρατηγική, καθώς πέρασε σε φρέσκο σετ ενδιάμεσης γόμας. Ο Verstappen όμως, παρά τα χρησιμοποιημένα ελαστικά, ήταν ταχύτερος, διατηρώντας την διαφορά σε υψηλά επίπεδα. Απίθανη απόδοση είχε ο Sainz, ο οποίος από την 18ο θέση που εκκινούσε, μέχρι τον 14ο γύρο, ήταν ήδη τέταρτος.

Μέχρι τον 49ο γύρο, δεν είχε αλλάξει κάτι δραματικά, με τον Ricciardo να εγκαταλείπει με μηχανικό πρόβλημα, με τους αγωνοδίκες να βγάζουν το Safety Car, και να δίνουν νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. Το σημείο όμως που βρέθηκε η McLaren του Ricciardo, ήταν αδύνατον να απομακρυνθεί με ασφάλεια, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί ο αγώνας πίσω από το Safety Car. Πρώτο βάθρο στην Monza κατέκτησε και ο Russell, ενώ τον βαθμό του ταχύτερου γύρου, κατέκτησε ο Perez. Οδηγός της ημέρας αναδείχθηκε ο De Vries, καθώς στον πρώτο επίσημο αγώνα του, σκόραρε τον πρώτο πόντο του.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ