Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τα βρίσκουν Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο για χάρη του Γκριεζμάν

Προς οριστική συμφωνία οδεύουν Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης για την ρήτρα αγοράς του Αντουάν Γκριεζμάν. Ο Γάλλος επιθετικός είναι υπό το καθεστώς δανεισμού στους «ροχιμπλάνκος». Στο τέλος της χρονιάς υπάρχει υποχρεωτική ρήτρα αγοράς του ύψους 40.000.000 ευρώ. Ωστόσο, η ιστορία ανάμεσα στις τρεις αυτές πλευρές δεν είναι τόσο απλή.

Αρχικά, η Μπαρτσελόνα παραχώρησε τον Γκριεζμάν στην Ατλέτικο με την μορφή δανεισμού για δύο χρόνια. Στην συμφωνία αυτή οι Καταλανοί προέβλεψαν υποχρεωτική ρήτρα αγοράς ύψους 40.000.000 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, για να γίνει υποχρεωτική η αγορά, υπήρχε ένας όρος – κλειδί. Συγκεκριμένα, ο Γκριεζμάν θα έπρεπε να αγωνιστεί τουλάχιστον 45 λεπτά στο 50% των αγώνων της Ατλέτικο στους οποίους είναι διαθέσιμος. Κάτι που τουλάχιστον την πρώτη χρονιά του Γάλλου στην ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε δεν αποτέλεσε πρόβλημα. Ο Γκριεζμάν αγωνίστηκε στο 81% των παιχνιδιών της «Ατλέτι», αποτελώντας βασικό γρανάζι της ομάδας.

Ωστόσο, η κατάσταση αυτή άλλαξε άρδην φέτος. Ο Σιμεόνε σε συνεννόηση πάντα με την διοίκηση της ομάδας, χρησιμοποιεί τον Γκριεζμάν μόνο ως αλλαγή. Μόνο από το 60′ και μετά των αγώνων. Και αυτό διότι η Ατλέτικο δεν θέλει ο παίκτης να αγωνιστεί τουλάχιστον 45 λεπτά και στα φετινά παιχνίδια και να πληρώσει την υποχρεωτική ρήτρα των 40.000.000. Παράλληλα οι «κολτσονέρος» είναι σε διαπραγματεύσεις με τους Καταλανούς προκειμένου να ρίξουν το συνολικό ποσό της ρήτρας.

Αυτό δεν άργησε να γίνει αντιληπτό από την διοίκηση της Μπαρτσελόνα. Εν μέσω οικονομικών προβλημάτων οι Καταλανοί βλέπουν πως μια σίγουρη πώληση που θα τους εξασφαλίσει ένα ικανό ποσό, πάει προς ναυάγιο. Μέσα στην εβδομάδα διέρευσαν σενάρια που ήθελαν την «Μπάρτσα» να κινείται νομικά κατά της Ατλέτικο. Όμως, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δύο ομάδες είναι κοντά σε συμφωνία για μείωση της ρήτρας.

Όπως αναφέρει η L’ Equipe, η Μπαρτσελόνα άφησε στην άκρη τις σκέψεις για αγωγή κατά της Ατλέτικο και ενδίδει στην «πίεση» των «ροχιπλάνκος». Οι δύο ομάδες είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας που προβλέπει την μείωση της ρήτρας από τα 40 στα 25.000.000 ευρώ. Επομένως, όλα δείχνουν ότι θα έχουν αίσιο τέλος και ο Γκριεζμάν θα μπορέσει να παίζει πάνω από 30 λεπτά στα παιχνίδια της Ατλέτικο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ