Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βαλβέρδε και Ασένσιο έσωσαν τη Ρεάλ

Με δύο γκολ των Βαλβέρδε και Ασένσιο η υποτονική ( και χωρίς Μπενζεμά ) Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να κάμψει τη αντίσταση της μαχητικής Λειψίας που ειδικά στο Α’ Ημίχρονο έβαλε δύσκολα στους Μαδριλένους αλλά τελικά έφυγε με την ήττα που τους αφήνει στη τελευταία θέση και χωρίς βαθμό στον όμιλο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Λειψία να μπαίνει πολύ δυνατά να παίζει τη Ρεάλ στο μισό γήπεδο και να χάνει μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Ενκουνκού με διαγώνιο σουτ πήγε να να βάλει μπροστά τους Γερμανούς αλλά έπεσε πάνω στο Κουρτουά που για ακόμη ένα παιχνίδι έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Στο 29ο λεπτό και πάλι ο Ενκουνκού δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα σε κενό τέρμα ενώ ούτε στο 32ο μπόρεσε ο ίδιος παίκτης να νικήσει το Βέλγο τερματοφύλακα. Η Λειψία είχε κι άλλες καλές ευκαιρίες στη συνέχεια με το Φόρσμπεργκ και το Βέρνερ απέναντι σε μία Ρεάλ Μαδρίτης που έπαιζε πολύ υποτονικά και δεν απείλησε σχεδόν καθόλου το Γκουλάσι.

Το δεύτερο μέρος ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με τη Ρεάλ να είναι μέχρι και το 60ο λεπτό επιθετικά άφαντη. Από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε να ανεβάζει στροφές και στο 72ο έφτασε κοντά στο 1-0 αλλά ο Βινίσιους νικήθηκε από το Γκουλάσι. Στο 80ο λεπτό όμως οι Μαδριλένοι  κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με υποδειγματικό τελείωμα του Βαλβέρδε μετά από υπέροχη πάσα του Βινίσιους. Από το σημείο εκείνο και μετά οι Γερμανοί βγήκαν μπροστά για να βρουν την ισοφάριση αλλά στο τέλος δέχτηκαν και δεύτερο τέρμα με φανταστικό σουτ του Ασένσιο ο οποίος διαμόρφωσε και το τελικό σκορ το οποίο στέλνει τη Ρεάλ Μαδρίτης στη κορυφή με 6 βαθμούς και τη Λειψία να μένει χωρίς βαθμό.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Αλάμπα (81’ Μεντί) – Μόντριτς (81’ Κρόος), Τσουαμενί, Καμαβινγκά (64’ Ασένσιο) – Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (85’ Μαριάνο Ντίαθ), Βινίσιους Ζούνιορ (85’ Ντάνι Θεμπάγιος).

Λειψία (Μάρκο Ρόζε): Γκουλάσι – Σιμακάν (75’ Χένρικς), Όρμπαν, Ντιαλό, Ράουμ – Χαϊνταρά (75’ Καμπλ), Σλάγκερ – Ενκουνκού, Φόρσμπεργκ (81’ Πόουλσεν), Σόμποσλαϊ – Βέρνερ (81’ Αντρέ Σίλβα).

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ