Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Απόδραση από το Αγρίνιο με “βολίδα” Γκαρσία και “μαγικό” ντεμπούτο Μουκουντί!

Με μια “βολίδα” του Λιβάι Γκαρσία και με γκολ του Μουκουντί στο ντεμπούτο του, η ΑΕΚ απέδρασε από το Αγρίνιο και πήρε ένα πολύ κομβικό “διπλό” για την συνέχεια του πρωταθλήματος – Επιστροφή για τον Γαλανόπουλο!

Ο Παναιτωλικός υποδέχτηκε την ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική της Super League 1, με τους “κιτρινόμαυρους” να επικρατούν και να φεύγουν με το “διπλό” από το Αγρίνιο (0-2).

Με την Ένωση να απειλεί συνεχώς, αλλά να μην μπορεί να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στο πρώτο μέρος, η λύση ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο. Μια “βολίδα” του Γκαρσία και η κεφαλιά-γκολ του Μουκουντί στο ντεμπούτο του, έφεραν το “τρίποντο” για την ΑΕΚ!

Ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις που έψαχνε στην αντεπίθεση. Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, εμφανίστηκε απειλητικός και βελτιωμένος στο δεύτερο, αλλά η ποιότητα των παικτών της ΑΕΚ ήταν αρκετή για να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στην Ένωση!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση ήρθε για την ΑΕΚ στο 2′, με τον Αραούχο να βλέπει το σουτ του να περνάει για λίγο άουτ. Η σέντρα του Ρότα στο 5′ πέρασε απ’ όλους, με τον Γκαρσία να παίρνει την κεφαλιά και να δημιουργεί την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Ένωση! Η ομάδα του Αλμέιδα συνέχισε να έχει την υπεροχή και να απειλεί με τον Γκατσίνοβιτς αυτή την φορά, αλλά ο Ανέστης μπλόκαρε στο 8′.

Στο 16′ έφτασε η στιγμή του Παναιτωλικού για μια απειλητική τελική προσπάθεια, όμως το σουτ του Σενγκέλια πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η απάντηση της ΑΕΚ σε αυτή την ευκαιρία ήρθε στο 18′, με τους παίκτες της Ένωσης να συνεργάζονται εκπληκτικά και ο Ανέστης μαζί με τον Αποστολάκη έβαλαν “στοπ” στον Αραούχο.

Η πίεση της ΑΕΚ ψηλά έδωσε χώρους στον Παναιτωλικό, που προσπάθησε να τους εκμεταλλευτεί μέσα από αντεπίθεση με τον Σενγκέλια στο 28′ (ζήτησαν και φάουλ στο όριο της περιοχής οι γηπεδούχοι) και στην εξέλιξη της φάσης στην απέναντι πλευρά, το σουτ του Ελιάσον πέρασε ψηλά από τα δοκάρια του Ανέστη.

Οι προσπάθειες της ΑΕΚ με Γκατσίνοβιτς στο 34′, με Τζαβέλλα στο 36′ και Αραούχο στο 38′ ήταν απειλητικές, αλλά και πάλι δεν κατέληξαν στα δίχτυα για την ομάδα της Ένωσης. Από την άλλη ο Παναιτωλικός απείλησε στο 40′ με τον Καρέλη και τον Νταγκό στο 45′ έπειτα από εκτέλεση φάουλ, που πέρασε όμως άουτ.

Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκε ένα πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ να κυριαρχεί και να δημιουργεί τις φάσεις, χωρίς όμως να είναι αποτελεσματική και ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να βρει γκολ στην κόντρα επίθεση, με αποτέλεσμα το 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ, ξεκίνησε εντυπωσιακά και πήρε με το “καλησπέρα” το προβάδισμα, ενώ πραγματοποιήσε το ντεμπούτο του ο Μουκουντί! Το μακρινό σουτ του Γκαρσία (εκτός περιοχής) βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα του Ανέστη για 0-1! Στο 52′ το μακρινό σουτ του Μλάντεν ήταν πολύ καλό, αλλά κατέληξε άουτ στο 52′ για την πρώτη φάση του Παναιτωλικού.

Οι γηπεδούχοι, μετά το γκολ της ΑΕΚ, ανέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο και έγιναν πιο απειλητικοί. Μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για τους Αγρινιώτες ήρθε στο 57′, όταν ο Ντίας σέντραρε και ο Καρέλης αστόχησε με κεφαλιά ανενόχλητος! Η κεφαλιά του Αραούχο στο 65′ και το σουτ του Αργεντινού στο 68′ δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Ανέστη. Πάντως ο φορ της Ένωσης πήρε πάνω του πολλές τελικές κατά την διάρκεια του ματς.

Φτάσαμε στο 75′ για να κλειδώσει η ΑΕΚ το “τρίποντο” και μάλιστα με γκολ του Μουκουντί στο ντεμπούτο του! Ο Άμραμπατ εκτέλεσε το κόρνερ και ο νέος στόπερ της Ένωσης πήρε την κεφαλιά για το 0-2 εκμεταλλευόμενος το ύψος του! Οι δύο ομάδες συνέχισαν να δημιουργούν φάσεις με την ΑΕΚ να έχει τις περισσότερες, δημιουργώντας σχεδόν 20 τελικές στο σύνολο του ματς.

Στα ευχάριστα γεγονότα της αναμέτρησης είναι η επιστροφή του Κώστα Γαλανόπουλου! Ο μέσος της ΑΕΚ επέστρεψε μετά από έναν χρόνο, προσφέροντας μια μεγάλη στιγμή στην Ένωση, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Χωρίς κάποια άλλη σπουδαία στιγμή και με την ΑΕΚ να πολιορκεί συνεχώς με σέντρες, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε και η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο για την συνέχεια της σεζόν, αλλά και για μια πιο ήρεμη διακοπή!

Ενδεκάδες

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν (81′ Μάρτενσον), Ντουάρτε (61′ Κολοβός), Ντίας, Σενγκέλια (74′ Φλόρες), Καρέλης (81′ Πέδρο), Νταγκό (60′ Μόρσεϊ)

AEK (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (73′ Μάνταλος), Βίντα, Τζαβέλλας (46′ Μουκουντί), Χατζισαφί (65′ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (83′ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Γκαρσία, Αραούχο, Ελίασον (65′ Άμραμπατ)

Κίτρινες Κάρτες: 6′ Αποστολάκης, 21′ Ελιάσον, 44′ Ρότα, Χατζηθεοδωρίδης, 62′ Χατζισαφί

Διαιτητικό team

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)
4ος: Φίτσας (Πρέβεζας/Λευκάδας)
VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ