Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σενάριο διεξαγωγής του τελικού του Champions League στην Αμερική

Θα δούμε τον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στην Αμερική; Είναι πολύ πιθανό, εφόσον τουλάχιστον πιστέψουμε το δημοσίευμα της ισπανικής AS.

Σύμφωνα με τον εν λόγω δημοσίευμα, UEFA και ECA (ευρωπαϊκή ένωση συλλόγων) βλέπουν με πολύ θετικό μάτι μια τέτοια εξέλιξη. Και αυτό εξαιτίας των πολλαπλών οικονομικών κερδών που θα τους αποφέρει ένα τέτοιο εγχείρημα. Θα μιλάμε για κάτι πρωτόγνωρο μιας και ο τελικός του Champions League δεν έχει γίνει ποτέ εκτός Ευρώπης. Κάτι απολύτως λογικό αφού μιλάμε για μια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Αυτό μάλλον θα αλλάξει σύντομα από τις UEFA και ECA και τα κίνητρα δεν μπορούν να είναι άλλα από οικονομικά. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν την μεγαλύτερη και εμπορικότερη αγορά στον πλανήτη. Γι’ αυτόν τον λόγο πολλές ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις έχουν γίνει εκεί. Αναμετρήσεις που βεβαίως δεν προσεγγίζουν ούτε κατά διάνοια την αίγλη ή την εμπορικότητα του τελικού του Champions League.

Όπως αναφέρει η AS, η ECA συνεδριάζει την άλλη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη. Ένα από τα θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι είναι και η διεξαγωγή του τελικού στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Επιπλέον το δημοσίευμα υποστηρίζει, πως το πιθανότερο είναι οι ομάδες να συμφωνήσουν υπέρ αυτής της προοπτικής μιας και τα οφέλη σε οικονομικό επίπεδο για τις ίδιες είναι πολλά.

Ήδη η UEFA συμφώνησε για την παραχώρηση των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων σε τρία κανάλια, έναντι 1.5 δισεκατομμυρίων ευρώ για έξι χρόνια. Ωστόσο, η προέλαση των Αμερικανών δεν σταμάτα εδώ. Παράλληλα με τον τελικό του Champions League, διεκδικεί και το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων. Ακόμη, θα συνδιοργανώσει μαζί με Καναδά και Μεξικό το Μουντιάλ του 2026.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ