Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ: «Με φόρα από την περσινή σεζόν»! (pics)

«Τριάρες» ο Ευκαρπίδης, «εξάρες» η Προσοτσάνη..
..και η κούρσα για την υπεράσπιση του περσινού στέμματος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς!
Αυτό το εκκωφαντικό 6:0 στην έδρα του Μέγα Αλέξανδρου Ξηροποτάμου παρουσία 250 και πλέον φιλάθλων των δύο ομάδων στις εξέδρες, είχε φαρδιά πλατιά την υπογραφή ενός παίκτη που ήρθε το φετινό Γενάρη, ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς, αλλά με «γεμάτη» προετοιμασία το καλοκαίρι μπήκε φουριόζος στη νέα σεζόν.


 

Ο Σάββας Ευκαρπίδης – περί ου ο λόγος – με το γνήσιο χατ-τρικ (4’-21’-30’) κι ένα δοκάρι μακριά από το..καρέ (52’), έκανε σμπαράλια την άμυνα του Ξηροποτάμου στο α’ ημίχρονο, έχοντας απόλυτη ευστοχία και στις τρεις τελικές του προσπάθειες προς το στόχο.

Ο εξαιρετικός αγωνιστικός χώρος καθώς και το γρήγορο γκολ πριν καλά-καλά καθίσουν οι φίλαθλοι στις θέσεις τους, βόηθησε τους παίκτες του Φώτη Χατζηκυριάκου να φέρουν το ματς στα μέτρα τους, ωστόσο οι γηπεδούχοι αν μη τι άλλο παρά το 0:3 των πρώτων 45 λεπτών άξιζαν ίσως παραπάνω από ένα γκολ, στις προσπάθειες των δύο επιθετικών τους ατού Tanushi και Λυκίδη, με τη μία εξ αυτών να σταματάει στο δοκάρι του Καγγελίδη, ο οποίος στο επίσημο ντεμπούτο του τα πήγε περίφημα κρατώντας όποτε χρειάστηκε το «μηδέν».

Η ασφάλεια που προσέφερε το διαμορφωμένο σκορ των πρώτων 45 λεπτών, έδωσε άλλο αέρα στους παίκτες των περσινών πρωταθλητών, οι οποίοι αφού απορρόφησαν τη μίνι πίεση των αντιπάλων τους του Αντώνη Παπάζη, έγιναν το απόλυτο αφεντικό στο ματς από το 50’ μέχρι και το τελευταίο τριπλό σφύριγμα του κ. Πουλικίδη δευτερόλεπτα μετά το γκολ του Κωνσταντινίδη. Τρία γκολ – όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο – και νωρίτερα αρκετές ευκαιρίες να σταματούν, εν αντιθέσει με το α’ μέρος στο Ζιάκα, που κράτησε όσο μπορούσε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα μέχρι το 80’.
Οι γηπεδούχοι που δε βοηθήθηκαν από τους παίκτες που πέρασαν ως αλλαγή, μετά τη μία ώρα φάνηκαν να μένουν από δυνάμεις, εν αντιθέσει με τις κινήσεις από τον πάγκο της Προσοτσάνης που την ώθησαν να φτάσει σ’ αυτό το αν μη τι άλλο εντυπωσιακό 6:0, μη λησμονώντας ότι προ λίγων μηνών ο Μέγας με το ίδιο πάνω-κάτω ρόστερ τερμάτισε στην 7η θέση του πρωταθλήματος.

Άλλωστε, το συγκεκριμένο ζευγάρι ήταν εκ προοιμίου και βάσει της περσινής βαθμολογικής θέσης των δύο ομάδων το πιο αμφίρροπο ματς της πρεμιέρας κι όμως η Προσοτσάνη το μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο.

 

* Υπεύθυνη φωτογραφιών : Γεωργιάδου Χριστίνα

 

Τα στοιχεία του αγώνα 

Α’ ΕΠΣ Δράμας ~ 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ~ 5:15μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Ξηροποτάμου


Διαιτητής: Πουλικίδης Κώστας
Α’ Βοηθός: Παυλίδης Σταύρος
Β’ Βοηθός: Παστιάδης Μάνος

 

Λεπτό προς λεπτό:

0:1 στο 4’. Ο Καλαϊτζής φέρνει με σέντρα την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής εκεί όπου ο αέρας ξεγελάει το Ζιάκα που βλέπει το Ματζιάρη να κερδίζει με κεφαλιά την κατοχή και βλέποντας τον αφύλακτο Ευκαρπίδη του σερβίρει την ασσίστ κι ο 30άχρονος καβαλιώτης επιθετικός της Προσοτσάνης σε κενή εστία με πλασέ πετυχαίνει το 1ο γρηγορότερο γκολ του φετινού πρωταθλήματος.

12’. Με τους παίκτες των φιλοξενούμενων να έχουν σταματήσει εντός περιοχής καθώς υπήρχε παίκτης πεσμένος, ο Tanushi σουτάρει δυνατά κι ο Καγγελίδης πέφτοντας στη δεξιά του γωνία αποκρούει μακριά την μπάλα.

17’. Διαγώνιο σουτ του επικίνδυνου Tanushi από πλάγια θέση και πάλι σώζει ο Καγγελίδης, στο ριμπάουντ και το μονοκόμματο σουτ ο Λυκίδης η μπάλα με κατεύθυνση προς το βάθος της ανυπεράσπιστης εστίας, σταματάει στο πόδι του από μηχανής Θεού Πετρίδη!

20’. Κόρνερ εκτελεσμένο από δεξιά με τον Καλαϊτζή να σημαδεύει μπροστά από το πέναλτι τον Τόπι που πιάνει την κεφαλιά μόλις άουτ.

0:2 στο 21’. Αβίαστο λάθος του Τουκμακτσή που χωρίς πίεση πασάρει παράλληλα πάνω στον Ευκαρπίδη κι ο φορ της Προσοτσάνης αφού αποφεύγει πάνω στην κίνηση τον Τσιάρα με συρτό αριστερό πλασέ από το ημικύκλιο δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Ζιάκα που ναι μεν έπεσε αλλά ήταν αδύνατο ν’ αποσοβήσει το μοιραίο για το Μέγα.

23’. Ωραία οι Tanushi και Λυκίδης παίζουν το «ένα-δύο» στα όρια της περιοχής, το διαγώνιο σουτ του 1ου φεύγει από καλή θέση πάνω από τα δοκάρια.

26’. Και πάλι οι δύο επιθετικοί του Ξηροποτάμου συνδυάζονται από δεξιά, αυτή τη φορά η τελική είναι από το Λυκίδη που σουτάρει συρτά και δυνατά στέλνοντας την μπάλα να σταματήσει στη ρίζα τις αριστερής δοκού να κυλήσει παράλληλα με τη γραμμή τέρματος και να καταλήξει άουτ.

0:3 στο 30’. Ανέβασμα από δεξιά του Πετρίδη που πατώντας περιοχή πασάρει στον Ευκαρπίδη, με ένα κοντρόλ ο καβαλιώτης άσσος αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο και το σουτ που επιχειρεί αλλάζει ελαφρώς πορεία στο πόδι του Τουκμακτσή και καταλήγει στα δίχτυα του Ζιάκα, σημειώνοντας ένα καθαρό χατ-τρικ.

40’. Ευθύβολο σουτ από τα 25 μέτρα του Παυλίδη η μπάλα φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

47’. Σουτ φάουλ του Πάνου ελαφρώς πιο μέσα από τη γωνία της περιοχής ο Καγγελίδης απομακρύνει με τις γροθιές, η μπάλα φτάνει στον Tanushi που επιχειρεί τη σέντρα σουτ στην πορεία της ο νεοεισελθόντας Άρμεν δεν τη βρίσκει όπως θα ήθελε κι από τρία μέτρα τη στέλνει έξω.

51’. Ο σκόρερ «πατάει» για τον επερχόμενο Καλαϊτζή που βάζει δύσκολα με το συρτό σουτ στην γωνία στον τερματοφύλακα του Ξηροποτάμου, ο οποίος παραχωρεί το 1ο κόρνερ στην επανάληψη.

52’. Ο Λίπο μαζεύει το μακρινό ριμπάουντ και τροφοδοτεί τον Ευκαρπίδη που μ’ έναν κεραυνό εκτός περιοχής σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι.

57’. Μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Μέγα από τον Παυλίδη, βρίσκει στην κίνηση τον Τόπι που φτάνει απέναντι στον Ζιάκα, αλλά ο Ηγουμενιτσιώτης πορτιέρε σώζει την ομάδα του.

59’. Ο Τόπι σουτάρει δυνατά, όμως η μπάλα κοντράρει στην προβολή του Τσιάρα και καταλήγει στα χέρια του Ζιάκα χωρίς την αρχική της δύναμη.

65’. Διαγώνια μπαλιά του Άρμεν και ωραίο πλασαριστό σουτ του Tanushi εν κινήσει δίπλα στα δοκάρια.

75’. Συνδυασμός Τόπι και Κ. Τσακμακίδη σουτ του τελευταίου πάνω από το οριζόντιο άουτ.

76’. Κατά κύματα πλέον οι επιθέσεις των φιλοξενούμενων, με τον Καλαϊτζή να βάζει δύσκολα στο Ζιάκα, που με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει σταθερά στη γωνία του.

0:4 στο 81’. Γρήγορη μετάβαση από τη φάση άμυνας στο επιθετικό τρίτο για την Προσοτσάνη, με τους Γουνατίδη και Κ. Τσακμακίδη να συνδυάζονται ιδανικά κι ο Τόπι σε κενή από τερματοφύλακα εστία να ανοίγει λογαριασμό για φέτος.

0:5 στο 85’. Αυτή τη φορά από αριστερά ο Κ. Τσακμακίδης επιχειρεί τη χαμηλή σέντρα με αποδέκτη το Γουνατίδη, τον προλαβαίνει ωστόσο άθελά του ο Τσιάρας και με προβολή τη στέλνει στο βάθος της εστίας του Ζιάκα που πραγματοποιούσε έξοδο.

0:6 στο 90’. Τόπι και Κωνσταντινίδης συνδυάστηκαν δις εκτός κι εντός περιοχής κι ο τελευταίος από θέση μέσα αριστερά με ωραίο πλασέ στην απέναντι γωνία διαμόρφωσε το τελικό σκορ, μιας και με τη σέντρα ο ρέφερι της αναμέτρησης σφύριξε για τελευταία φορά στο ματς.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ(Αντώνης Παπάζης): Ζιάκας, Μήτρου (63’ Πάππος), Κελεσίδης, Πάνος, Τσιάρας, Τουκμακτσής (71’ Φωτιάδης), Tanushi, Καλαϊδόπουλος (46’ Άρμεν), Ελευθεριάδης (46’ Κιοσσές), Καρασαββίδης, Λυκίδης

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ(Φώτης Χατζηκυριάκου): Καγγελίδης, Τόπι, Καλαϊτζής, Παπαμιχαήλ, Αστερίου, Παυλίδης (77’ Κωνσταντινίδης), Πετρίδης, Ρούσσος (71’ Καρακάσης), Ματζιάρης (63’ Γουνατίδης), Λίπο (71’ Άρ. Τσακμακίδης), Ευκαρπίδης (63’ Κ. Τσακμακίδης)

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 1ης αγωνιστικής :

  • Κάτω Νευροκόπι-Καλαμπάκι 0:2 (80’ Σαλωνίδης-88’ Προκοπίου)
  • Βώλακας-Καλή Βρύση 2:0 (10’ Η. Μουζενίτοβ-75’ πέν. Κ. Δράμπαλης) διεκόπη στο 45’ και συνεχίστηκε την Κυριακή στις 5:15μ.μ.
  • Αλιστράτη-Δοξάτο 2:3 (46’ Χρ. Γιάντσιος-58’ Ντόβας / 20’ Γ. Κυριαζάκης-22’ Κεσίδης-95’ πέν. Δημητριάδης)
  • Ξηροπόταμος-Προσοτσάνη 0:6 (4’,21’&30’ Ευκαρπίδης-81’ Τόπι-85’ αυτ. Τσιάρας-90’ Κωνσταντινίδης)
  • Καλλίφυτος-Αμπελόκηποι 1:1 (35’ Φουρουντζής-50’ Μελίδης)
  • Καλαμώνας-Νέα Αμισός 1:2 (45’ πέν. Περπερίδης / 50’ Τσιμισκίδης-93’ Βασιλειάδης)
  • Άγιος Αθανάσιος-Χωριστή 0:3 (30’ πέν.& 61’ πέν. Δούμπλατζης-46’ Αθανασίου)

ΡΕΠΟ: Πετρούσα

 

Η βαθμολογία την 1η αγωνιστική

Α/Α ΟΜΑΔΑ Ν Ι Η ΤΕΡΜΑΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 1 0 0 6:0 3
2 ΧΩΡΙΣΤΗ 1 0 0 3:0 3
3 ΒΩΛΑΚΑΣ 1 0 0 20 3
4 ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ 1 0 0 2:0 3
5 ΔΟΞΑΤΟ 1 0 0 3:2 3
6 ΝΕΑ ΑΜΙΣΟΣ 1 0 0 2:1 3
7 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 0 1 0 1:1 1
8 ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ 0 1 0 1:1 1
9 ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ 0 0 1 2:3 0
10 ΚΑΛΑΜΩΝΑΣ 0 0 1 1:2 0
11 ΚΑΛΗ ΒΡΥΣΗ 0 0 1 0:2 0
12 ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 0 0 1 0:2 0
13 ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 0 0 1 0:3 0
14 ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 0 0 1 0:6 0
15 ΠΕΤΡΟΥΣΑ* 0 0 0 0:0 0

(*): Έχει κάνει το ρεπό στον Α’ γύρο.

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ