Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πιο κοντά από ποτέ στην έξοδο ο Νάγκελσμαν

Πληθαίνουν τα σενάρια που θέλουν τον Νάγκελσμαν να αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου. Μάλιστα σύμωνα με την Bild υπάρχει ειδικός όρος στο συμβόλαιό του που επιτρέπει στους Βαυαρούς να τον απομακρύνουν σε ενδεχόμενο νέο στραβοπάτημα.

Η κατάσταση στην Μπάγερν μοιάζει βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Εξαιτίας κυρίως των πολύ κακών αποτελεσμάτων και του μέτριου ξεκινήματος της ομάδας στην χρονιά. Επιπλέον, το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας δεν είναι καλό και βασικός υπέυθυνος γι’ αυτό είναι ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Ο Γερμανός προπονητής έχει έρθει σε ρήξη με αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές. Ως αποτελέσμα πολλοί εξ αυτών δεν θέλουν ούτε να τον βλέπουν. Η διοίκηση της Μπάγερν έχει αναγνώσει αυτήν την κατάσταση και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα αυτή τη στιγμή. Με επικρατέστερο αυτό της απομάκρυνσης του 35χρονου τεχνικού.

Ο τεχνικός διευθυντής των Βαυαρών, Όλιβερ Καν, δήλωσε μετά την ήττα από την Άουγκσμπουργκ, πως η ομάδα στηρίζει τον προπονητή και δεν σκέφτεται την αλλαγή του. Εντούτοις είναι γεγονός ότι ο σύλλογος έχει τη δυνατότητα να σπάσει το συμβόλαιο του Νάγκελσμαν πριν αυτό φτάσει στο τέλος του.

Όπως αναφέρει η γερμανική Bild, στο συμβόλαιο του νεαρού τεχνικού υπάρχει μια ειδική ρήτρα. Ρήτρα που επιτρέπει στην Μπάγερν να απολύσει τον Νάγκελσμαν στο επόμενο άσχημο αποτέλεσμα της ομάδας. Μάλιστα, αντικαταστάτης του θα μπορούσε να είναι ο Τόμας Τούχελ που πρόσφατα έχασε την δουλειά του στην Τσέλσι. Η διοίκηση των Βαυαρών έχει σε μεγάλη εκτίμηση τις ικανότητές του. Επιπρόσθετα, ο ίδιος θα έβλεπε με καλό μάτι την επιστροφή του στην Bundesliga.

Ο Νάγκελσμαν έχει συμπληρώσει 15 μήνες στην τεχνική ηγεσία της Μπάγερν απ’ όταν ανέλαβε τον Ιούλιο του 2021. Στην θητεία του μέχρι στιγμής έχει απολογισμό 37 νίκες, 10 ισοπαλίες και 7 ήττες σε σύνολο 54 παιχνιδιών. Την φετινή χρονιά η Μπάγερν δεν έχει ξεκινήσει ιδανικά, αφού στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της στην Bundesliga έχει σημειώσει τρεις ισοπαλίες και μια ήττα. Αναμφίβολα, λοιπόν, ο προβληματισμός είναι μεγάλος για την πορεία της ομάδας και πρέπει να παρθούν ριζικές αποφάσεις.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ