Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα ο Μπουσκέτς

Έπειτα από 15 χρόνια παρουσίας στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, ο Σέρχιο Μπουσκέτς είναι έτοιμος να αποχωρήσει. Το συμβόλαιο του Ισπανού άσου εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι και όλα δείχνουν πως δεν θα ανανεωθεί.

Ο Σέρχιο Μπουσκέτς αποτελεί βασικό γρανάζι των «μπλαουγκράνα» από το 2008. Προϊόν της φημισμένης ακαδημίας της «Μασία», ο 34χρονος πλέον άσος είχε αξιοπρόσεχτη παρουσία και με τα χρώματα της εθνικής Ισπανίας.

Μετά από 15 χρόνια, λοιπόν, είναι έτοιμος να πει αντίο στην αγαπημένη του «Μπάρτσα» και να βάλει τέλος σε έναν πράγματι μεγάλο κύκλο. Σύμφωνα με την καταλανική Sport, επιθυμία του ίδιου είναι να γνωρίσει νέες προκλήσεις στην καριέρα του. Κάτι για το οποίο έχει ήδη ενημερώσει την πλευρά της ομάδας.

Συγκεκριμένα, η προοπτική που κατά τα φαινόμενα εξετάζει ο παίκτης είναι αυτή του MLS και της Ίντερ Μαϊάμι. Η αμερικανική ομάδα, ιδιοκτήτης της οποίας έιναι ο Ντέϊβιντ Μπέκαμ, έχει ως στόχο να φέρει και άλλους αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Χαρακτηριστικά είναι τα πρόσφατα παραδείγματα των Τζιόρτζιο Κιελίνι και Γκάρεθ Μπέιλ.

Το συμβόλαιο του Μπουσκέτς με την Μπαρτσελόνα λήγει στις 30 Ιουνίου. Ο ίδιος έχει αποφασίσει πως έχει κλείσει ο κύκλος του στην ομάδα με την οποία κατέκτησε τα πάντα. Από την πλευρά της η ομάδα, σεβόμενη την μακρά πορεία του παίκτη και την προσφορά του δεν θα μπει εμπόδιο στα σχέδιά του. Αντιθέτως, καταστρώνει ήδη πλάνα για την διάδοχη κατάσταση.

Ωστόσο, η αντικατάστασή του δεν θα γίνει εκ των έσω. Δηλαδή είτε με τον Φρένκι Ντε Γιονγκ ή τον Νίκο Γκονζάλεθ (φέτος παίζει δανεικός στην Βαλένθια), αλλά θα υπάρξει μεταγραφή. Οι ιθύνοντες στην Μπαρτσελόνα έχουν εντοπίσει τον διάδοχο που δεν είναι άλλος από τον Μαρτίν Θουμπιμέντι. Επιπλέον, 23χρονος άσος της Ρεάλ Σοσιεδάδ θεωρείται διάδοχος του Μπουσκέτς και στην εθνική Ισπανίας. Το συμβόλαιο του με τους Βάσκους λήγει το καλοκαίρι του 2025. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ρήτρα αγοράς ύψους 60.000.000 ευρώ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ