Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεν το βάζει κάτω για Μπερνάρντο Σίλβα η Μπαρτσελόνα

Φέτος το καλοκαίρι αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους μεταγραφικούς στόχους της. Ο λόγος για την Μπαρτσελόνα και το φλερτ της με τον Μπερνάρντο Σίλβα. Ένα σίριαλ που δεν είχε αίσιο τέλος. Ωστόσο, οι Καταλανοί δεν το βάζουν κάτω και είναι έτοιμοι να επανέλθουν.

Απτόητη από την ανεπιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την Σίτι για την υπογραφή του παίκτη, η Μπαρτσελόνα ετοιμάζει νέα προσπάθεια. Συγκεκριμένα, έχει ήδη βάλει στην κορυφή της μεταγραφικής της λίστας τον Μπερνάρντο Σίλβα για το καλακαίρι του 2023.

Μπορεί το μεταγραφικό παράθυρο να έκλεισε για φέτος στην Ισπανία. Αυτό όμως δεν απαγορεύει στους «μπλαουγκράνα» να κάνουν σχέδια για το επόμενο καλοκαίρι. Σύμφωνα με την Mundo Deportivo, διακαής πόθος της ομάδας του Τσάβι είναι ο Μπερνάρντο Σίλβα. Ο Ισπανός προπονητής θεωρεί τον 28χρονο διεθνή μεσοεπιθετικό απαραίτητο κομμάτι για την Μπαρτσελόνα που οραματίζεται. Βλέπει στο πρόσωπο του Σίλβα έναν ώριμο χαφ με ικανότητα να κατανοεί το παιχνίδι θέσης και να δίνει μεγαλύτερη συνέπεια στο παιχνίδι της ομάδας.

Από την πλευρά του, ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής βλέπει με πολύ καλό μάτι την προοπτική της «Μπάρτσα». Ωστόσο, υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στην υπόθεση, οι οποίες φάνηκαν και φέτος το καλοκαίρι. Η πιο βασική αφορά το συμβόλαιο του παίκτη. Για την ακρίβεια, το συμβόλαιο του Σίλβα με την Σίτι εκπνέει το 2025 με τον Γκουαρδιόλα να τον υπολογίζει κανονικά στα βασικά του πλάνα.

Επιπλέον, εάν οι Καταλανοί έχουν σκοπό να κάνουν κίνηση για την απόκτησή του θα πρέπει να λάβουν υπόψιν και το ισπανικό «financial fair play». Θα πρέπει δηλαδή να διατηρήσουν μια συγκεκριμένη ισορροπία ανάμεσα στα έσοδα και έξοδά τους. Επομένως, είναι αναγκαίο να απαλλαγούν από βαριά συμβόλαια όπως αυτά των Μπουσκέτς, Άλμπα και Πικέ.

Παρ’ όλα αυτά, σύμμαχος της «Μπάρτσα» στην συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί ο Ζόρζε Μέντες. Ο πασίγνωστος ατζέντης διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Τζουάν Λαπόρτα. Κάτι που αναμφίβολα θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ