Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Φινάλε με τριάρα για την Εθνική

Η Εθνική πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε 3-1 της Βόρειας Ιρλανδίας στη Ριζούπολη κλείνοντας νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στον όμιλο του Nations League, αφήνοντας παράλληλα με την εικόνα της πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Εθνική να πατάει καλύτερα και να ανοίγει το σκορ στο 14ο λεπτό όταν ο Πέλκας εκμεταλλεύτηκε τη κακή εκτίμηση του Φάρελ, ο οποίος συγκρούστηκε με το Φλάναγκαν, και με κοντινή κεφαλια έγραψε το 1-0. Η απάντηση ωστόσο ήρθε πολύ γρήγορα από τους φιλοξενούμενους και συγκεκριμένα στο 18ο λεπτό όταν ο Λέιβερι όντας  αμαρκάριστος μέσα στη περιοχή με κοντινό πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Μετά την ισοφάριση η Β. Ιρλανδία έδειξε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο ενώ η Ελλάδα δεν μπορούσε να να βρεί τρόπους να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων. Μοναδική καλή στιγμή στο υπόλοιπο του Α’ μέρους ήταν ένα μακρινό σουτ του Μπακασέτα που πέρασε αρκετά μέτρα έξω.

Το δεύτερο μέρος όμως άρχισε ακριβώς όπως και το πρώτο με την Εθνική να βρίσκει και πάλι γκολ νωρίς και συγκεκριμένα στο 55ο λεπτό. Μετά από πίεση ψηλά ο Μάνταλος έκλεψε τη μπάλα τη πέρασε μέσα στη περιοχή στο Μπακασέτα ο οποίος με τη σειρά του σέρβιρε στο Μασούρα για το 2-1. Από το σημείο εκείνο και μετά οι παίκτες του Πογιέτ ανέβασαν αισθητά την απόδοση του και τέσσερα λεπτά αργότερα έβγαλαν μία τρομερή φάση όταν μετά από υπέροχη εναλλαγή της μπάλας σε φάση transision μεταξύ Μακασέτα, Μασούρα και Ιωαννίδη ο Τσιμίκας βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ του κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στα επόμενα λεπτά η Εθνική συνέχιζε να πιέζει αλλά τόσο το σουτ του Μπάλντοκ όσο και η κεφαλιά του Ιωαννίδη πέρασαν άουτ. Στο 80ο λεπτό ωστόσο ο Μάνταλος με μία σουτάρα έξω από τη περιοχή ήρθε να τελειώσει το ματς γράφοντας το 3-1 το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Με τη νίκη αυτή η Εθνική μας ήρθε να κλείσει με το καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στη Γ’ κατηγορία και παράλληλα να τσεκάρει το εισιτήριο για την άνοδο στη Β’ κατηγορία του Nations League.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90+2′ Γούτας), Μπακασέτας (76′ Μπουχαλάκης), Μασούρας (76′ Χατζηγιοβάνης), Πέλκας (67′ Φούντας), Ιωαννίδης (67′ Δουβίκας).

Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Φάρελ, Μπράντλεϊ (68′ Τσαρλς), Φλάναγκαν, Έβανς, Λιούις (76′ Φέργκιουσον), Μακνάιρ, Μακάν, Ντέιβις, Τόμπσον, Μαγκένις (76′ ΜακΜέναμιν), Λέιβερι (67′ Γουάιτ).

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ