Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΝΙΚΗ-πρόκριση με δραματικό φινάλε!

Ηρακλής – Νίκη Βόλου 0-0 (4-5 στα πέναλτι)

Η Νίκη Βόλου πήρε σπουδαία πρόκριση στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη στη διαδικασία των πέναλτι, όντας σε ένα ματς με δραματικό φινάλε και σασπένς!

Κακός ο αγωνιστικός χώρος στο Καυτανζόγλειο στάδιο δυσκόλεψε αρκετά τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών.

Στο πρώτο ημίχρονο η αναμέτρηση χαρακτηρίστηκε από δυνατές μονομαχίες και με μόλις δύο τελικές προσπάθειες, μία για κάθε ομάδα. Στο 15’ ο Ροχάνο από πλευράς Νίκης και στο 26’ ο Άλεξιτς από πλευράς Ηρακλή αστόχησαν απελπιστικά στα σουτ που επιχείρησαν!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηράκλης ήλεγξε καλύτερα τον χώρο του κέντρου και έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει! Στο 49’ ο Άλεξιτς βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ ωστόσο ο Μπάγιτς με ψυχραιμία απέκρουσε! Στο 68’ ο Μελούνοβιτς έπιασε το δυνατό βολέ εκτός περιοχής με τον γκολκίπερ της Νίκης να διώχνει σε κόρνερ! Απεναντίας οι κυανόλευκοι του Βόλου δεν στάθηκαν ικανοί για να απειλήσουν την εστία του Βελλίδη.

Ερχόμενοι στην ημίωρη παράταση, ο «Γηραιός» ξαναφάνηκε απειλητικός έχοντας δοκάρι στο 102’ σε σουτ του Πατράλη! Φάση για τη Νίκη στο 115’ με το απευθείας φάουλ του Κυριακίδη να μπλοκάρεται σχετικά εύκολα από τον Βελλίδη!

Να σημειώσουμε ότι ο Ηρακλής ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 9 παίκτες καθώς στην παράταση αποβλήθηκαν οι Παπαστεριανός (113’) και Γιουμπιτάνα (119’)!!

Η σειρά των πέναλτι:

Τζιώρας (απόκρουση Βελλίδη)

Μελούνοβιτς 1-0

Τσουκαλάς 1-1

Νταμιάν Σίλβα 2-1

Κυριακίδης 2-2

Τόμας 3-2

Κάσσος 3-3

Βιτλής (δοκάρι)

Μέτσε 3-4

Πατράλης 4-4

Μορέιρα 4-5

Χρουσιέλ (απόκρουση Μπάγιτς)

Ηρακλής: Βελλίδης, Μανουσάκης (70′ Τότσκα – 115′ Κωστούλας), Πανάγου, Παπαστεριανός Α., Xρουσιέλ, Βιτλής, Μελούνοβιτς, Πατράλης, Δόρης (96′ Σίλβα), Άλεξιτς (66′ Γιουμπιτάνα), Τόμας

Νίκη Βόλου: Μπάγιτς, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Δεληζήσης, Κάσσος, Δημητρίου (70′ Αναστασίου), Κυριακίδης, Παναγιωτίδης (70′ Μέτσε), Γαβριηλίδης (98′ Μορέιρα), Τσουκαλάς, Ροχάνο (106′ Τζιώρας)

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
Αθλητικογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ