Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

GP Ιαπωνίας – Αγώνας: Νίκη και πρωτάθλημα για τον Verstappen

Σε έναν αγώνα που διήρκησε 3 ώρες, με αρκετή βροχή και κόκκινες σημαίες, ο Verstappen διατήρησε την πρώτη θέση και σε συνδυασμό με την τρίτη θέση του Leclerc, στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλητής, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Στην εκκίνηση, ο Leclerc έφυγε εξαιρετικά, όμως ο Verstappen αμύνθηκε στο όριο. Στις πίσω θέσεις, ο Perez κέρδισε την τρίτη θέση από τον Sainz. Οι συνθήκες ήταν αρκετά δύσκολες για τους πιλότους, όλοι πήραν το ρίσκο και χρησιμοποιήσαν τα ενδιάμεσα ελαστικά και όχι τα βρόχινα.

Στο 1ο γύρο, ο Sainz χτύπησε στις μπαριέρες, διέλυσε το μονοθέσιο του, με αποτέλεσμα να βγει κόκκινη σημαία, καθώς οι συνθήκες χειροτέρευαν.

Μετά από αναμονή περίπου δυο ωρών, ο αγώνας εκκίνησε ξανά, πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, και το χρονόμετρο να έχει αντικαταστήσει τους γύρους, με τους πιλότους να προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν 29 μόλις γύρους, ενώ έπρεπε να εκκινήσουν ξανά τον αγώνα με βρόχινα ελαστικά.

35 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, όλοι πιλότοι μπαίνουν στα pits για να περάσουν στα ενδιάμεσα ελαστικά, καθώς οι συνθήκες βελτιώθηκαν ραγδαία.

Μέχρι το τέλος ο Verstappen αύξησε την διαφορά από τον Leclerc στα 27 δευτερόλεπτα, με τον Μονεγάσκο να μην μπορεί να ακολουθήσει, καθώς είχε μεγαλύτερη φθορά ελαστικών από την Red Bull. Στον τελευταίο γύρο, ένα λάθος του Leclerc στην τελευταία στροφή, έδωσε την ευκαιρία στον Perez να πάρει την δεύτερη θέση, με τον Leclerc να δέχεται ποινή 5 δευτερολέπτων. Αυτό το γεγονός έδωσε και το πρωτάθλημα οδηγών στον Verstappen.

Οδηγός της ημέρας αναδείχθηκε ο Vettel, ενώ o βαθμός του ταχύτερου γύρου πήγε στον Zhou, ο οποίος τερμάτισε εκτός δεκάδας, συνεπώς δεν κέρδισε τον 1 βαθμό.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ