Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται το σερί νικών της ΑΕΚ με Άμραμπατ στο φινάλε!

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον Ατρόμητο για την 8η αγωνιστική της Super League 1 και πήρε την δεύτερη νίκη της στην “Αγιά Σοφιά – OPAP Arena”, επικρατώντας της ομάδας του Περιστερίου με σκορ 1-0 – Λυτρωτές για την Ένωση Άμραμπατ και Μάνταλος, ενώ φανταστική ήταν η εμφάνιση του Γιαννιώτη από πλευράς Ατρόμητου

Ανακούφιση για την ΑΕΚ και για τους φίλους της στο 94′, με τον Άμραμπατ να σκοράρει από πέναλτι που κέρδισε ο Μάνταλος και να παίρνει τελικά ένα μεγάλο “τρίποντο” όπως εξελίχθηκε το ματς.

Η ομάδα του Αλμέιδα δημιούργησε πάνω από 20 τελικές στην αναμέτρηση, αλλά βρήκε μπροστά της έναν εντυπωσιακό Γιαννιώτη, ο οποίος είπε “όχι” σε όλες της τις προσπάθειες, όμως δεν μπόρεσε να αποκρούσει το πέναλτι του Άμραμπατ και να κρατήσει το παιχνίδι στο 0-0.

Πολύ σημαντικό τρίποντο για την συνέχεια, με την Ένωση να παίρνει αυτό που ήθελε, δηλαδή τους τρεις βαθμούς, να μένει στην 2η θέση και στο -3 ή -4 από τον Παναθηναϊκό σε περίπτωση που κάνει “γκέλα” στην Λαμία. Από την άλλη πλευρά ο Ατρόμητος το προσπάθησε στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά τελικά μένει στους 11 πόντους και την 7η θέση.

ΤΟ ΜΑΤΣ

ΑΕΚ και Ατρόμητος ξεκίνησαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, δημιουργώντας αρτκετά απειλητικές στιγμές προς τις δύο εστίες. Αρχικά, ένα σουτ του Κεσχρίντα στο 5′, απείλησε τον Αθανασιάδη, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας μπλόκαρε εν τέλει την μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι βγήκαν στην πλάτη της άμυνας με τον Γκαρσία και εκείνος έστειλε την μπάλα συρτά, δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Γιαννώτη, σπαταλώντας μια σημαντική ευκαιρία.

Στο 12′ ο Ατρόμητος είχε την δική του ανεπανάληπτη στιγμή στο ματς. Η σέντρα του Ρομπάιγ από τα αριστερά έφτασε στον Κιάρτανσον, εκείνος ανάμεσα από τα στόπερ της ΑΕΚ έστειλε την μπάλα πάνω στον Αθανασιάδη. Ο ρυθμός του ματς ήταν πολύ δυνατός και η Ένωση απειλούσε συνεχώς από στημένες μπάλες και μακρινά σουτ, χωρίς να βρει κάποιο αποτέλεσμα, ενώ είχε να αντιμετωπίσει τον Γιαννιώτη που ήταν πάντα σε ετοιμότητα.

Η ευκαιρία του Έρλινγκμαρκ στο 31′ και τα σουτ των Αραούχο, Γκατσίνοβιτς στο 31′ και το 41′ αντίστοιχα ήταν οι τρεις τελευταίες μεγάλες στιγμές του πρώτου ημίχρονου, που εν τέλει δεν έφεραν γκολ και κράτησαν το πρώτο ημίχρονο στο 0-0.

Με το καλημέρα η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο! Πινέδα στο 48′ με μια μεγάλη φάση και Αραούχο στο 49′ είδαν τα σουτ τους να μπλοκάρονται από τον Γιαννιώτη. Η απάντηση του Ατρόμητου ήρθε στο 61′ με τον Έντερ να δίνει στον Ρομπάιγ και εκείνος να βρίσκει τον Κιάρτανσον που έστειλε την μπάλα άουτ.

Αμέσως μετά η Ένωση απείλησε με τον Ρότα, ο οποίος είδε το σουτ του να ελέγχεται από τον Γιαννιώτη σταθερά. Στο 67′ ο Μουκουντί πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ που κέρδισε ο Ρότα, όμως ο Γιαννιώτης ήταν και πάλι εκεί με ακόμη μια εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 73′ και στο 78′ οι δύο ομάδες δημιούργησαν ξανά απειλητικές στιγμές για τις αντίπαλες εστίες με Αραούχο και Κλωναρίδη αντίστοιχα!

Μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης η ΑΕΚ έψαχνε με κάθε τρόπο το γκολ, είτε κάθετα, είτε με σέντρες και εν τέλει η λύτρωση ήρθε στο 94′. Ο Μάνταλος που πέρασε ως αλλαγή ανατράπηκε από τον Μαυρομμάτη και ο Άμραμπατ με πέναλτι έκανε το 1-0 για την Ένωση, οδηγώντας την σε μια υπερπολύτιμη νίκη!

Ενδεκάδες

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα, 4-1-3-2): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (63′ Άμραμπατ), Ελίασον (63′ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (70′ Μάνταλος), Πινέδα (81′ Χατζισαφί), Γκαρσία, Αραούχο

Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν, 4-2-3-1): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηϊσαΐας (62′ Σουάρεθ), Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ, Έντερ, Μουνίθ (70′ Κουέν), Ρομπάιγ (80′ Ροτάριου), Κιάρτανσον (70′ Τζαβίδας), Κλωναρίδης (80′ Φρίντζοσον)

Διαιτητικό team

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, Βοηθοί: Δημητριάδης, Κωνσταντίνου, 4ος διαιτητής: Βεργέτης VAR: Γκορτσίλας, Πάτρας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ