Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νίκη που χτίζει νοοτροπία για την νεανική ομάδα του ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Κουτσουμπίδης γράφει για την νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» καθώς και για τον χαρακτήρα που μπορεί να χτίσει ο Δικέφαλος μέσα από τέτοια αποτελέσματα.

Να λοιπόν, που ο ΠΑΟΚ μετά από την ήττα κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και τις ισοπαλίες που ήρθαν στις καθυστερήσεις κόντρα σε ΟΦΗ και Λεβαδειακό κατάφερε να βγάλει αντίδραση παίρνοντας το διπλό κόντρα στον Ολυμπιακό, στην δυσκολότερη έδρα του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ χθες δεν ήταν καλύτερος του αντιπάλου του. Στα προηγούμενα παιχνίδια βλέπαμε τον Δικέφαλο να δημιουργεί πληθώρα ευκαιριών, πολλές εξ αυτών καθαρές, με την μπάλα τελικά να μην καταλήγει σε γκολ. Χθες το σκηνικό ήταν διαφορετικό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να προηγηθεί νωρίς μετά το πρώτο δυνατό της δεκάλεπτο και το αυτογκόλ του Σωκράτη ενώ στην συνέχεια δέχθηκε τρομερή πίεση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός με την πίεση ψηλά κατάφερε να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία μπάλας που ήθελε να χτίσει ο ΠΑΟΚ από πίσω με αποτέλεσμα η τετράδα άμυνας του Δικεφάλου να υποπίπτει σε πολλά λάθη με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει συνεχώς τις γραμμές του. Οι “ερυθρόλευκοι” άσκησαν τρομερή πίεση στην αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ με Βρουσάϊ και Ροντρίγκες και η ισοφάριση ήρθε δίκαια μετά και το σημαντικό λάθος του Κοτάρσκι.

Στο δεύτερο ημίχρονο παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μπουν πάλι πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο από τον αντίπαλο τους, να κυκλοφορήσουν μπάλα και να βρουν γκολ από τον Νάρεϊ. Ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες μέχρι το τέλος του αγώνα για να ισοφαρίσει. Οι ευκαιρίες των Ροντρίγκες, Σωκράτη και Μπακαμπού είναι σημαντικές όπως και η μεγάλη ευκαιρία που χάνει ο Ελ Αραμπί με τον Σάστρε να διώχνει σχεδόν πάνω από την γραμμή. Το αποτέλεσμα χθες θα μπορούσε κάλλιστα να μην είναι νικηφόρο για τον ΠΑΟΚ όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ άξιζε να κερδίσει μέσα σε Λειβαδιά και Ηράκλειο όμως ισοφαρίστηκε στο τέλος. Ο ίδιος ΠΑΟΚ που δέχθηκε γκολ στις καθυστερήσεις σε τρία προηγούμενα παιχνίδια του κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό εκτός έδρας. Και έτσι χτίζεται η νοοτροπία.

Η χθεσινή νίκη μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ των νεαρών παικτών να χτίσει χαρακτήρα και να πάρει ψυχολογία για την συνέχεια. Η αμυντική τετράδα του Δικεφάλου στο ντέρμπι απαρτίζονταν από τρεις παίχτες κάτω των 23 (Τσαόυσης 22, Κουλιεράκης 18, Λύρατζης 22) συν τον Κοτάρσκι στο τέρμα που είναι 22 ετών. Μπροστά τους ο Ντάντας (21) είχε ανάγκη από μία μεγάλη εμφάνιση σε ντέρμπυ καθώς κόντρα σε Παναθηναϊκό και Άρη δεν έδωσε το κάτι παραπάνω. Χθες μαζί με τον Νάρεϊ ήταν αυτοί που ξεχώρισαν περισσότερο ώστε να έρθει η νίκη για τον ΠΑΟΚ. Μπορεί ο Δικέφαλος να μην ήταν καλύτερος του Ολυμπιακού όμως αυτές είναι οι νίκες που θα φέρουν νοοτροπία νικητή και θα κερδίσουν χρόνο για το project που εκπονεί ο ΠΑΟΚ.

Μέσα από όλα αυτά, το πρώτο μεγάλο αποτέλεσμα της σεζόν ήρθε όμως ο ΠΑΟΚ οφείλει να συνεχίσει να δουλεύει και να βελτιώνεται. Το ματς με την Τρίπολη την Κυριακή είναι καθοριστικό καθώς με νέα νίκη η ομάδα θα πιστέψει περισσότερο στον εαυτό της και θα κερδίσει αυτοπεποίθηση. Ο ΠΑΟΚ τώρα χτίζεται, οι ποδοσφαιριστές του δείχνουν πως έχουν ποιότητα και θάρρος, και οφείλει όλος ο φίλαθλος κόσμος να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια και να κάνει υπομονή. Ακόμα και στις κακές εμφανίσεις και τα ανεπιτυχή αποτελέσματα.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ