Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παλικαρίσια νίκη για την Νότιγχαμ!

Νότιγχαμ Φόρεστ-Λίβερπουλ 1-0

Την 2η νίκη της την φετινή σεζόν κατόρθωσε να πάρει η Νότιγχαμ Φόρεστ κόντρα στην πληγωμένη από πολλούς τραυματισμούς Λίβερπουλ. Η ομάδα του Στίβεν Κούπερ, έναντια σε όλα τα προγνωστικά, πήρε το πολυπόθητο τρίποντο υπερασπιζόμενη την έδρα της και έδωσε μία ένεση ψυχολογίας και ελπίδες παραμονής στο κοινό της. Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Ταιβό Αβονίγι, βρίσκοντας δίχτυα απέναντι στην παλιά του ομάδα.

1ο ημίχρονο

Η λευκή ισοπαλία του πρώτου ημιχρόνου επιφύλασσε ένα χλιαρό θέαμα για τους οπαδούς και των δύο ομάδων. Η Νότιγχαμ Φ. κατάφερε να κρατήσει στο μηδέν την Λίβερπουλ, αφήνοντας την μπάλα στους φιλοξενούμενους και βρίσκοντας χώρους στην αντεπίθεση. Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, αφού βρήκε στοπ στις προσπάθειες της να επιτεθεί από τον άξονα, επιχείρησε να απειλήσει από στημένες μπάλες και μακρινές σέντρες με κορυφαία στιγμή την κεφαλιά-γύρισμα του αμαρκάριστου Βαν Ντάικ στο 37‘ όμως ο Φιρμίνο δεν ακολούθησε την φάση και η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία καταλήγοντας σε πόδια των παικτών της Νότιγχαμ. Για τους γηπεδούχους, η καλύτερη τους στιγμή στο πρώτο μισό ήρθε από τα πόδια του Λίνγκαρντ στο 31′ μετά από αντεπίθεση των “τρίκι τρίς”, το σουτ όμως σταμάτησε στα χέρια του Άλισον.

2ο ημίχρονο 

Στροφή 180 μοιρών πήραν τα πράγματα στο 2ο μέρος με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν νωρίς ένα πολύ καθοριστικό γκόλ. Πριν καλά καλά συμπληρωθούν 10 λεπτά από την επανέναρξη, ο Αβονίγι, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της άμυνας της Λίβερπουλ στο γέμισμα του Κουκ, με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Άλισον κάνοντας το 1-0 στο 54′, γκόλ το οποίο δεν πανηγύρισε σε ένδειξη σε σεβασμού προς την παλιά του ομάδα. Το γκόλ μετέτρεψε τον αγώνα σε ροντέο με συνεχόμενες ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Στο 57′ ο Έλιοτ, από θέση μέσα δεξιά, επιχείρησε εξαιρετικό σουτ στο οποίο χρειάστηκε να επέμβει θεαματικά ο Χέντερσον, ενώ αντίστοιχα 1 λεπτό αργότερα η απειλή στράφηκε στην εστία των φιλοξενούμενων με τον Γκίμπς-Γουάιτ να βρίσκεται σε τετ-α-τετ με τον Άλισον, το σωτήριο όμως τάκλιν του Μίλνερ έστειλε την μπάλα κόρνερ. Οι ανοιχτοί χώροι δώσανε την ευκαιρία στην Νότιγχαμ να δημιουργήσει προϋποθέσεις για 2ο γκόλ όμως ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ της Λίβερπουλ κράτησε την ομάδα του ζωντανή στο 77′ και στο 86′ αντίστοιχα, εξουδετερώνοντας τον Γέιτς. Σειρά να γίνει ήρωας για την ομάδα του είχε ο έτερος γκολκίπερ της αναμέτρησης, Ντιν Χέντερσον. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο πορτιέρο των γηπεδούχων, έσωσε τους τρείς βαθμούς για την ομάδα του, σταματώντας την καρφωτή κεφαλιά του Βαν Ντάικ, με εντυπωσιακή απόκρουση πάνω στην γραμμή, διατηρώντας το τελικό 1-0.

 

 

Ενδεκάδες

Νότιγχαμ Φ.: (Κούπερ) Χέντερσον, Γουίλιαμς (Λόντι 73′), ΜακΚένα, Κουκ, Οριέ, Γέιτς, Κουγιατέ (Μανγκαλά 80′), Φρόιλερ, Λίνγκαρντ (Τζόνσον 64′), Γκίμπς-Γουάιτ, Αβονίγι (Γούοραλ 64′)

Λίβερπουλ:  (Κλοπ) Άλισον, Μίλνερ (Άρνολντ 62′), Γκόμεζ, Βαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τζόουνς, Έλιοτ, Καρβάλιο (Χέντερσον 62′), Φιρμίνο (Τσάμπερλεϊν 86′), Σαλάχ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ