Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός: Επιστροφή στις νίκες για τους Πειραιώτες!

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-2

Νικητής κατάφερε να φύγει από το Αγρίνιο ο Ολυμπιακός χάρη στα γκόλ του Μπιέλ και του Βαλμπουενά επιβάλλοντας τον ρυθμό του σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου παρέμεινε για 3ο συνεχόμενο αγώνα χωρίς νίκη, μένοντας στην 7η θέση πίσω από Άρη και ΠΑΟΚ, με τον Αστέρα Τρίπολης σε απόσταση μίας νίκης.

1ο ημίχρονο

Χωρίς πολλές φάσεις για τις δύο ομάδες κύλησε το πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Αγρινίου είχε κυρίως αμυντικό ρόλο στο γήπεδο και άφησε τον πρώτο λόγο στους φιλοξενούμενους. Ο Ολυμπιακός κράτησε την κατοχή και προσπάθησε με κάθετες μπαλιές να βρει χώρο στην αντίπαλη περιοχή, με τον Μπιέλ να πρωταγωνιστεί στην καλύτερη στιγμή του ημιχρόνου. Στο 42′, μετά από μπαλιά του Χουάνγκ από την αριστερή πλευρά, ο Ισπανός προσπάθησε να γίνει απειλητικός, όμως για κακή του τύχη δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και αυτή πέρασε παράλληλα με την εστία του Στεργιάκη. Στον αντίποδα, οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου βρήκαν ελάχιστες ευκαιρίες να απειλήσουν, με αυτή του 18ου λεπτού να ξεχωρίζει, όταν ο Σενγκέλια βρήκε στην περιοχή των ερυθρολεύκων τον Μόρσεϊ και αυτός με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα μερικά μέτρα πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη.

2ο ημίχρονο

Όπως έκλεισε το 1ο ημίχρονο έτσι ακριβώς συνεχίστηκε και το 2ο, πάλι με τους φιλοξενούμενους στο τιμόνι της αναμέτρησης. Για την φάση που δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκόλ στο 1ο μισό, κατάφερε να εξιλεωθεί ο Πεπ Μπιέλ. Ο χαφ των Πειραιωτών μετά από συνεργασία του Χάμες Ροντρίγκεζ με τον Μπακαμπού, μπήκε στην φάση και με αριστοτεχνικό σουτ από πλάγια θέση εκτέλεσε τον Στεργιάκη για το 0-1 (50′). Η ομάδα του Μίτσελ, 4 λεπτά αργότερα, βρήκε και 2ο γκόλ με τον Γιώργο Μασούρα αυτή την φορά, ο Έλληνας διεθνής όμως υπεδείχθη σε αντικανονική θέση. Οι Φιλοξενούμενοι συνέχισαν την πίεση στην αντίπαλη άμυνα με τις αλλαγές του Ισπανού τεχνικού να δείχνουν τον αντίκτυπο τους στον αγωνιστικό χώρο. Στο 82′ ο πολύπειρος Γάλλος, Ματιέ Βαλμπουενά, αφού συνδυάστηκε με τον Χάμες Ροντρίγκεζ, βρήκε όσο χώρο χρειαζόταν, για να νικήσει με δεξί ευθύβολο σουτ τον Αντώνη Στεργιάκη, γράφοντας για τους ερυθρόλευκους το τελικό 0-2.

Ενδεκάδες

Παναιτωλικός: (Αναστασίου): Στεργιάκης, Χουχούμης, Μλάντεν, Λάρσον, Αποστολάκης (Λιάβας), Ντίαζ (Ντουάρτε), Κορνέλιους, Μάρτνεσον, Μόρσεϊ (Πέδρο), Κολοβός, Σενγκέλια,

Ολυμπιακός: (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Παπασταθόπουλος (Σαμασέκου), Ντόη, Άβιλα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Χάμες (Φορτούνης), Μπιέλ (Ροντρίγκεζ), Μασούρας (Βαλμπουενά), Μπακαμπού (Ελ Αραμπί)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ