Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

GP ΗΠΑ – Qualifying: Pole Position για τον Sainz

Την τρίτη Pole της καριέρας του κατέκτησε ο Ισπανός πιλότος της Ferrari, σε μια εντυπωσιακή μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεύτερος ο Leclerc, αλλά θα εκκινήσει από την 10η θέση. Τρίτος ο Verstappen.

Στο Q1, o Sainz έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του, καθώς προκρίθηκε ως πρώτος. Ακολούθησε ο Leclerc, ενώ οι Verstappen και Hamilton ήταν σχετικά μακριά. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Magnussen, Ricciardo, Ocon, Schumacher, Latifi.

Στο Q2, η μάχη στις τελευταίες θέσεις ήταν ανοιχτή μέχρι τέλους. Ο Norris τελικά προκρίθηκε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθώς ο χρόνος του Zhou διαγράφηκε. Ο πιλότος της Alfa Romeo πάτησε έκτος πίστας. Οι υπόλοιποι που έμειναν εκτός ήταν οι Albon, Vettel, Gasly, Tsunoda.

Στο Q3, στην πρώτη προσπάθεια, ο Leclerc ήταν ταχύτερος, με τον Sainz στην δεύτερη θέση, όλα έδειχναν ότι η Ferrari θα διατηρήσει το 1-2. Στην τρίτη θέση ήταν ο Hamilton, ενώ ο Verstappen ήταν τέταρτος με διαφορά σχεδόν ενός δευτερολέπτου. Στην δεύτερη προσπάθεια, ο Sainz απάντησε με ταχύτερο χρόνο και κατέκτησε την Pole από τον team mate του. Ο Verstappen βρέθηκε τελικά στην τρίτη θέση. Ο Ολλανδός θα εκκινήσει από την δεύτερη θέση, καθώς ο Leclerc δέχθηκε ποινή για αλλαγή στην κινητήρια μονάδα και θα εκκινήσει από την 10η θέση.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ