Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Διπλό” με Γκαρσία οδηγό στη Λειβαδιά!

Την 5η σερί νίκη της πέτυχε η ΑΕΚ στην Λειβαδιά, επικρατώντας με 0-2 επί του Λεβαδειακού για την 9η αγωνιστική της Super League 1 – Σκόρερ της αναμέτρησης ο Λιβάι Γκαρσία, με την Ένωση να στρέφει τώρα την προσοχή στο πρώτο ντέρμπι της “Αγιά Σοφιάς – OPAP Arena” με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Ενα ημίχρονο ήταν αρκετό για την ΑΕΚ, ώστε να φύγει με το “διπλό” από την Λειβαδιά και να μειώσει ξανά την διαφορά από τον Παναθηναϊκό!

Η Ένωση με τον Γκαρσία να σκοράρει δύο φορές, επανέφερε την διαφορά στο -6 από τους “πράσινους” και τώρα στρέφει το βλέμμα της προς το ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην “Αγιά Σοφιά – OPAP Arena”.

Συγκλονιστικός ο κόσμος της ΑΕΚ που έκανε την Λειβαδιά, Νέα Φιλαδέλφεια και έδωσε μεγάλη ώθηση στην ομάδα του για αυτό το πολύ σημαντικό τρίποντο.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ΑΕΚ να ήταν εκείνη που είχε την κατοχή, προσπαθούσε να απειλήσει, αλλά έβρισκε μπροστά της την καλά οραγανωμένη άμυνα του Λεβαδειακού. Μια σχετικά καλή στιγμή ήρθε για την Ένωση στο 13′, με τον Γκατσίνοβιτς να σουτάρει και το σουτ του να βρίσκει σε σώματα αμυντικών των γηπεδούχων. H πρώτη τελική ήρθε με τον Αραούχο στο 20′. Ο Αργεντινός σούταρε εκτός περιοχής και είδε την μπάλα να περνάει για λίγο εκτός εστίας.

Ένα σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 25′ καταγράφηκε ως μια ακόμη τελική, χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Μάρκοβιτς. Απο εκεί και έπειτα, η άμυνα του Λεβαδειακού ανέβηκε πιο ψηλά με σκοπό να μην δώσει την ευκαιρία στην ΑΕΚ να πατήσει με ευκολία την περιοχή του τερματοφύλακα της.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα του Αλμέιδα σπατάλησε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες με Πινέδα στο 42′ και Αραούχο στο 45′, ολοκληρώντας έτσι το πρώτο ημίχρονο στο 0-0 με τους Βοιωτούς που πάντως δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Σιμάνσκι πάσαρε στον Γκαρσία και εκείνος είδε το σουτ του να κοντράρει πάνω σε αμυντικούς του Λεβαδειακού πριν καταλήξει στα δίχτυα στο 47′. Τρία λεπτά αργότερα όμως, ο επιθετικός της Ένωσης δεν αστόχησε! Ο Ελίασον έβγαλε την σέντρα και με μια κεφαλιά ο Λιβάι Γκαρσία νίκησε τον Μάρκοβιτς για το 0-1!

Αραούχο στο 54′ και Λούα Λούα στο 64′ απείλησαν αλλά δεν έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα. Η ΑΕΚ έκανε δύο τα τέρματα της στο 70′. Ο Γκατσίνοβιτς ανατράπηκε από τον Χάμοντ εντός περιοχής και ο Γκαρσία εκτέλεσε το πέναλτι για το δεύτερο τέρμα του στο ματς και το 0-2.

Η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και η μεγαλύτερη φάση που δέχτηκε ήταν το τετ α τετ του Μουτίνιο με τον Αθανασιάδη, αλλά ο παίκτης του Λεβαδειακού αστόχησε στο 72′. Από εκεί και μετά η Ένωση προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες, διατήρησε εύκολα το προβάδισμα της και πήρε την 5η της σερί νίκη χτίζοντας ακόμη μεγαλύτερη ψυχολογία πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ!

Ενδεκάδες

Λεβαδειακός (Γιάσμνικο Βέλιτς, 4-1-4-1): Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Παναγιώτου, Μεχία, Νίκας, Χάμοντ, Μουτίνιο, Τορό (63′ Πέτρε), Λούα Λούα (85′ Γιαννιώτας

AEK (Ματίας Αλμέιδα, 4-1-3-2): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Ελιάσον (79′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς, Πινέδα (73′ Γιόνσον),  Γκαρσία (90′ Γαλανόπουλος), Αραούχο

Διατητικό team

Διαιτητής: Βεργέτης, Βοηθοί: Πετρόπουλος, Σάββας, 4ος Βοηθός: Παπαδόπουλος, VAR: Ζαμπάλας, Κόλλιας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ